Ticker

6/recent/ticker-posts

Δήμος Αλιάρτου: Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Μαρτίου 2011

Δημοτικό συμβούλιο και περιβαλλοντική ημερίδα
Αυτή ήταν η εξέλιξη του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου χθές 17 Μαρτίου 2011.
Αρχικά έγινε μια πλήρης ενημέρωση από τον Κο Χαράλαμπο Τσοκανή της ΔΕΠΟΑΘ Α.Ε ,Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος & Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας - Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.T.A.
Κρίσιμα σημεία της ενημέρωσής του πέραν των άλλων: α.Κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον χώρο του ΧΥΤΑ θήβας για εκμετάλλευση του Βιοαερίου που παράγεται στον χώρο από τη ζύμωση των αποβλήτων.
β.Η εξεύρεση χώρου (σε παλαιό λατομείο) για συγκέντρωση των αδρανών υλικών για τα οποία έως τώρα δεν υπάρχει χώρος απόρριψης.
γ.Τοπικός διαχωρισμός απορριμμάτων ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ  (ανακυκλώσιμα και μη)  ανά διαμέρισμα προκειμένου να μειωθεί το βάρος των απορριμμάτων που μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Θήβας και να έχουν οικονομικό όφελος οι Δήμοι και κατά συνέπεια οι πολίτες από την μη αύξηση των ανταποδοτικών τελών.
Στην συνέχεια αναπτύχθηκαν τα θέματα της ημερησίας διάταξης με αποκορύφωμα.. την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλιάρτου προς το σώμα αλλά και τους πολλούς παρευρισκόμενους πολίτες για το θέμα που έχει προκύψει με τη παρεμπόδιση κινήσεως του Λεωφορείου του Δήμου από την επαγγελματική τάξη των οδηγών ταξί.
Η Δημοτική αρχή κοινοποίησε όλα τα σχετικά έγγραφα και υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της κίνησης του λεωφορείου κυρίως για κοινωνικούς λόγους. Από την πλευρά της τάξης των επαγγελματιών οδηγών ταξί παρόλο που δόθηκε ο λόγος ακούσθηκαν διάφορα  όχι όμως κάποια τοποθέτηση για αντίκρουση των παραπάνω. 
Επίσης τέθηκε ένα πολύπλοκο θέμα που θα απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον τη Δημοτική αρχή και αφορά τον τρόπο-κριτήρια διαθέσεως των κατοικιών που ανήκουν στον Δήμο.Ένα θέμα που κανείς έως τώρα δεν τόλμησε να ακουμπήσει και να αλλάξει τον κανονισμό που το διέπει.Με τα γνωστά συνεπακόλουθα...όποιος δίνει πιο πολλά παίρνει σπίτι με τυπικό μίσθωμα...όποιος δεν έχει χρήματα μένει στην απ΄ έξω.... 
Ο καθένας κρίνει..!και  ''ο σιωπών δοκεί συναινείν!''

Πατήστε full screen για καλύτερη παρουσίαση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια