Ticker

6/recent/ticker-posts

Όλα τα σχολικά βιβλία μόνο με ένα κλικ . . .''Ψηφιακό Σχολείο''

Ξανά στα θρανία μας στέλνει το Υπουργείο Παιδείας μέσα από το «Ψηφιακό Σχολείο», ένα διαδικτυακό «σχολείο» που δίνει τη δυνατότητα σε όλους, μαθητές και ενήλικες, να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα σχολικά βιβλία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Η ευκαιρία για γνώση και η δωρεάν παροχή σχολικών βιβλίων, σε συνδυασμό με την προώθηση της δια βίου μάθησης, βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο μετά από ένα χαοτικό διάστημα. Χωρίς τη δωρεάν διανομή βιβλίων, αλλά με ένα δωρεάν «κατέβασμα» αρχείων, μπορεί κάποιος να έχει στη διάθεσή του ηλεκτρονικές μορφές από τα σχολικά εγχειρίδια των τάξεων του Δημοτικού, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ..

Εύκολα και γρήγορα, με μόνη προϋπόθεση την πρόσβαση στο ίντερνετ, παρέχεται μια καθημερινή εκπαίδευση, που δεν αφορά αποκλειστικά τους μαθητές. Διαθέσιμη είναι η συγκεκριμένη υπηρεσία σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αναπολήσει τη σχολική εποχή και να εξερευνήσει τις «ξεχασμένες» γνώσεις του σχολείου. Άνθρωποι που «διψάνε» για γνώση και παραπάνω μόρφωση αλλά και εκπαιδευτικοί που αναζητάνε σχολικά βιβλία και ειδικά βοηθήματα, θα βρούν ένα όμορφο «καταφύγιο» στο συγκεκριμένο site (http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/).

Με απλά βήματα και εύκολη αναζήτηση μέσα σε έναν κατάλογο σχολικών βιβλίων, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να εξερευνήσει αλλά και να κατεβάσει σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα σχολικά φετινά βιβλία. Από τις ορολογίες της Φυσικής της Ε’ Δημοτικού, τα «πρωτοεμφανιζόμενα» Αρχαία Ελληνικά του Γυμνασίου μέχρι τις ειδικές κατεύθυνσης του Λυκείου, τεχνικού και μη, ξεκινά ένα ταξίδι αναμνήσεων και γνώσεων, που ορισμένες φορές έχουν πρόσβαση μόνο τα παιδιά. Σημαντικό ζήτημα αποτελεί και «το κατέβασμα» βιβλίων που αφορούν τις ξένες γλώσσες, εγχειριδίων δηλαδή που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα να ανεβάσει το επίπεδό του στα Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.



Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, «το Ψηφιακό Σχολείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οράματος του Νέου Σχολείου, που συνδέεται άμεσα με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών. «Η βασική πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η δια βίου εκπαίδευση είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων αλλά και στη σχολική ζωή ευρύτερα» δηλώνει το ΥΠΠΑΙΔ.

Επιπλέον, το «Ψηφιακό Σχολείο» δημιουργεί θετικές ενέργειες και όσον αφορά την καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική:

α) του περιεχομένου των Προγραμμάτων Σπουδών και της σχολικής γνώσης των μαθητών, αφού αποτελεί μια σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση του θέματος. Δίνει επίσης την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς για συνεχής επιμόρφωση.

β) της διδασκαλίας και της μάθησης, καθώς αναπτύσσει κριτική σκέψη και αποτελεί ένα συνεχώς βελτιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα πέρα από τις κρατικές παρεμβάσεις.

γ) της σχέσης εκπαιδευτικών και μαθητών, αφού θεωρείται ένα εργαλείο συνεργασίας και επικοινωνίας με τα μέλη της, με άμεσο σκοπό την εκπαίδευση και τη διαβίου μάθηση.

δ) της σχέσης γονιών και σχολείου.

Η δοκιμαστική αλλά πλέον υπάρχουσα ιστοσελίδα που μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να αναζητήσει τα σχολικά βιβλία είναι η εξής:http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/ .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια