Ticker

6/recent/ticker-posts

Αριθμός μητρώου ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.)-Ενημέρωση για ασφαλισμένους πρώην ΟΠΑΔ

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΙΚΑ ήδη λειτουργεί νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθούμε για τον δικό μας αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.), αλλά και των μελών της οικογένειας μας, που μας αποδόθηκε αυτόματα κατά την ενσωμάτωσή μας στο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΙΚΑ, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνόμαστε στα κατά τόπους υποκαταστήματα.

Για την υλοποίηση απαιτούνται τα παρακάτω 2 βήματα:


1ο βήμα: Για την Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου κάνουμε κλικ [ΕΔΩ], οπότε εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη. (1) Διαλέγουμε καταρχήν ΟΠΑΔ ή ΤΥΔΚΥ. (2) Καταχωρούμε τον αριθμό Μητρώου που αναγράφεται στο βιβλιάριο μας. (3) Συμπληρώνουμε τον κωδικό που εμφανίζεται αριστερά. (4) Κάνουμε κλικ στην "Αναζήτηση". Εμφανίζεται ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου, τον οποίο πρέπει να αναγράψουμε στο εξώφυλλο του βιβλιαρίου υγείας του βιβλιαρίου που ήδη διαθέτουμε.
Προσθήκη λεζάντας

2ο βήμα: Για να δούμε την Ασφαλιστική μας Ικανότητα (αν είμαστε ασφαλισμένοι δηλαδή) κάνουμε κλικ [ΕΔΩ], οπότε εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη. (1) Συμπληρώνουμε τον ΑΜΑ που βρήκαμε παραπάνω. (2) Καταχωρούμε τον ΑΜΚΑ μας. (3) Συμπληρώνουμε τον ΑΦΜ μας. (4) Συμπληρώνουμε τον κωδικό που εμφανίζεται παραπάνω. (5) Κάνουμε κλικ στην "Είσοδο". Εμφανίζεται η Ασφαλιστική Ικανότητα. Πατώντας στο βελάκι [1ο] βλέπουμε την ασφαλιστική ικανότητα των μελών μας. Παρατηρούμε στο [2ο] ότι η ασφαλιστική ικανότητα για Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη του συνταξιούχου ...τελειώνει το 9999, άρα δεν απαιτείται θεώρηση - ανανέωση, ενώ του μέλους [3ο] τελειώνει στις 28/02/2015, οπότε απαιτείται εντός μηνός να θεωρηθεί ή ανανεωθεί το βιβλιάριο.
 Ο συνάδελφος Τόλης Μασαλής μας ενημερώνει:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή μία παράγραφος του εγγράφου του ΙΚΑ [ΕΔΩ] αναφέρει επακριβώς "Η Διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ενημερώνει τους δικαιούχους Ασφαλιστικής Ικανότητας (ασφαλισμένους και συνταξιούχους), ότι για τη χρονική περίοδο 01/03/2015 έως 29/02/2016 και εφεξής η χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας.", είναι αναγκαίο να υπάρξει μία διευκρίνηση αν αφορά και στα δικά μας μέλη ή μόνον όσους ήταν ήδη ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ στο παρελθόν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια