Ticker

6/recent/ticker-posts

1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου : Υλοποίηση προγράμματος Comenius (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εκπαιδευτικών από 9 χώρες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου στα πλαίσια του προγράμματος Comenius που είναι χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή ένωση. 




Το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται μετά από δύο χρόνια περιελάμβανε ένα σχέδιο εργασίας με τίτλο «Little bird-Little tale” και αναφερόταν στα πουλιά και το φυσικό περιβάλλον. 
Τα παιδιά δούλεψαν σε συνεργασία με τους μαθητές των άλλων χωρών σε κοινές εργασίες , δραστηριότητες και δράσεις και ήρθαν σε επαφή μεταξύ τους. Κατά την επίσκεψη των 40 εκπαιδευτικών από το εξωτερικό μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ειδικότερα το σχολείο μας. 


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας οι μαθητές μας παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς χορούς από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Ντασιώτης Γεώργιος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Γκάρτσιος Γεώργιος. 

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και οι εντυπώσεις των ξένων επισκεπτών ήταν άριστες. Μετά παρατέθηκε γεύμα στην ταβέρνα «Χρυσικός» με τοπικά εδέσματα. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που κράτησε επτά ημέρες , οι επισκέπτες μας γνώρισαν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας καθώς και φυσικές ομορφιές και τοπία. Συγκεκριμένα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μουσείο των Δελφών, το μουσείο Χαιρώνειας , το μοναστήρι του Οσίου Λουκά , το μουσείο Χριστιανικής Βοιωτίας στον Αλίαρτο, το τοπίο του Ελικώνα , την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Λαφύστιο Βοιωτίας και την ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου στη Βοιωτία. 

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν αυτά τα δύο χρόνια. 

Τη γυμνάστρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου Μαργώνη Ευαγγελία για το χορευτικό πρόγραμμα που ετοίμασε. 

Το Πολιτιστικό και Χορευτικό Σύλλογο Αλιάρτου για τη βοήθειά του. 

Το κτήμα «Ζαχαρία» για την προσφορά του. 
Το Δήμο Αλιάρτου –Θεσπιέων για την συνδρομή του. 
Τον Αντώνη Μαζαράκη για την παρουσίαση επιλεγμένων φωτογραφιών του τόπου μας στον ψηφιακό εκθεσιακό χώρο της Χριστιανικής Βοιωτίας.
Το ''Εν Όψει Αλίαρτος'' και το «Permissos Press” για την κάλυψη της επίσκεψης. 

Τέλος να ευχαριστήσουμε γονείς και πολίτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις μας.



ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γιαννακόπουλος Γιώργος

Μαριανθούλα Παπαϊωάννου













Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια