Ticker

6/recent/ticker-posts

Ιερώνυμος και Σανιδάς «αποκαθήλωσαν» Φίλη και ΣΥΡΙΖΑ (video)

Από το viotianet
«Όπου και να ανήκουμε η αλήθεια είναι αυτή, μπορεί να πουλήσατε και να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμιά μας, τα τρένα μας, όμως την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας δεν θα σας την παραδώσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος την Κυριακή  (16/10/2016) το βράδυ από την Λιβαδειά όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Εστία Μητέρας». Και μεταξύ άλλων συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή και πιστεύω πως όλοι άνθρωποι προβληματίζονται, σε όλους τους χώρους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένεια θέλουμε, τι θέλουμε για τα παιδιά μας, πως θέλουμε να ζήσουμε αύριο και ανάλογα με αυτό που θέλουμε να πορευτούμε».
Παράλληλα ευχαρίστησε τον Επίτιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά ο οποίος μιλώντας στην ίδια εκδήλωση για την «Συνταγματική προστασία των θεσμών του γάμου και της οικογένειας» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικαιρότητα υπογραμμίζοντας πως η κατάργηση των θρησκευτικών είναι αντισυνταγματική.




«Αν όλα αυτά γίνουν νόμος παραβιάζουν βάναυσα το Σύνταγμα μας το οποίο πρέπει να σεβόμαστε όλοι, άρχοντες και πολίτες και πολύ περισσότερο οι φορείς της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας αφού πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους ορκίζονται ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Και αυτό οφείλουν να το κάνουν ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικές πολιτικές πεποιθήσεις και κοινωνικές», επεσήμανε ο κ. Σανιδάς.

Και συνέχισε λέγοντας:

Πρώτον: «Στο προοίμιο του Συντάγματος η αύρα του οποίου διαπερνά ολόκληρο το Σύνταγμα αναγράφεται ότι το Σύνταγμα ψηφίζεται στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαίρετού Τριάδος. Το προοίμιο αυτό υπάρχει σε όλα τα συντάγματα από το πρώτο Επαναστατικό Σύνταγμα της Επιδαύρου μέχρι και σήμερα .

Δεύτερον: «Στο άρθρο 13 του Συντάγματος ορίζεται ότι κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη στον ελλαδικό χώρο και ως εκ τούτου καθιερώνονται με αυτό η ανεξιθρησκία και αυτό επιβεβαιώνει ότι το Σύνταγμα μας είναι δημοκρατικό. Όμως στο άρθρο 3 αναγράφεται ότι επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

Τρίτον: «Στο άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά στην παιδεία και ειδικότερα στην παράγραφο 2 αναγράφεται ότι η παιδεία έχει σκοπό μεταξύ άλλων την ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων».

Οι διατάξεις αυτές όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Σανιδάς καθιστούν πρόδηλο ότι αν οι σκέψεις περί κατάργησης των θρησκευτικών και αντικατάστασης με θρησκειολογία γίνουν νόμος του κράτους τότε αυτός «θα είναι αντίθετος με τις συγκεκριμένες επιταγές του Συντάγματος και τούτο διότι με τις ρυθμίσεις αυτές θα πάψει η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού να είναι η επικροτούσα αφού θα είναι ισοδύναμη με τις άλλες και δεν θα επιτρέπεται η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων όπως επιτάσσει το Σύνταγμα».

Τέλος ξεκαθάρισε πως το Σύνταγμα μας δεν είναι θεοκρατικό όπως υποστηρίζουν κάποιοι αλλά απλώς έχει θρησκευτικό χαρακτήρα ο οποίος έχει αφετηρία την επανάσταση του γένους το 1821.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια