Ticker

6/recent/ticker-posts

Προς το αύριο

Ανθρωποι εν πτήσει!


Τη φουτουριστική του εφεύρεση Flyboard Air δοκίμασε πάνω από τη θάλασσα, στη Σοσέ λε Πεν της Νότιας Γαλλίας, ο Φράνκι Ζαπάτα. Το καινοτόμο «μονοθέσιο» όχημα για ορθίους, όπως φαίνεται και στην επίμαχη φωτογραφία, κινείται ανεξάρτητα, χωρίς καλώδια και σωλήνες, απογειώνεται και παραμένει στον αέρα πάνω από τα νερά δημιουργώντας κυματισμούς.






Σύμφωνα με τον επινοητή του, το Flyboard Air επιτρέπει στον... αναβάτη του να πετάει στους αιθέρες σε ύψος που αγγίζει τα 3.000 μέτρα - δηλαδή σχεδόν οκτώ φορές πάνω από το Empire State Building στη Νέα Υόρκη (381 μ.). Το ιπτάμενο όχημα αυστηρά για ένα άτομο, βασίζεται σε μια Ανεξάρτητη Μονάδα Ωθησης, η οποία του επιτρέπει να πετάει για 10 λεπτά με μέγιστη ταχύτητα τα 150 χλμ./ώρα.


Η τελευταία δοκιμή του Flyboard Air, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου, κατεγράφη σε βίντεο όπου ο γάλλος λάτρης των θαλάσσιων σπορ φαίνεται να αιωρείται στα 50 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για κάτι λιγότερο από επτά λεπτά.


Πριν από μερικά χρόνια, ο Ζαπάτα είχε δημιουργήσει το απλό Flyboard: μια συσκευή η οποία επιτρέπει στον χρήστη της να πραγματοποιεί εντυπωσιακές φιγούρες τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό, μιμούμενος τα δελφίνια.
Το Flyboard Air δεν πρόκειται να διατεθεί άμεσα προς πώληση, ενώ άγνωστη παραμένει η τιμή του. Η απλή θαλάσσια εκδοχή του ωστόσο κυμαίνεται μεταξύ 2.600 και 12.000 δολαρίων (περίπου 2.440-11.300 ευρώ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια