Ticker

6/recent/ticker-posts

Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας: Ορίστηκε εκτιμητής για να εκτιμήσει τα οικόπεδα στην Κωπαΐδα

Συνεχίζονται οι δικαστικές ενέργειες για την διερεύνηση του σκανδάλου με τα οικόπεδα στην Κωπαΐδα, τα οποία αγοράστηκαν με δάνειο από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας. Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Ανακρίτρια 16 άτομα, με την κατηγορία της απιστίας από κοινού σε ζημιά άνω των 30.000 ευρώ. 
Η δικογραφία αφορά την απόφαση που ελήφθη τον Νοέμβριο του 2009 για την χορήγηση δανείου ώστε ν’ αγοραστούν 17 στρέμματα στην Κωπαΐδα. Από τους 16 που έχουν κληθεί ν’ απολογηθούν ως κατηγορούμενοι, στους 4 μάλλον δεν πρόκειται ν’ απαγγελθεί κατηγορία. Αυτοί είναι, τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που παραιτήθηκαν ένα μήνα νωρίτερα (Οκτώβριο του 2009) καταγγέλλοντας μάλιστα την διοίκηση για τις πρακτικές της και οι άλλοι δύο, είναι οι δύο επιλαχόντες οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, οπότε δεν συμμετείχαν επίσης στη λήψη κάποιας απόφασης. Απομένουν οι υπόλοιποι 12, για τους οποίους αναμένεται ν’ ασκηθεί ποινική δίωξη.

Στο μεταξύ, η Ειδική Ανακρίτρια όρισε ήδη εκτιμητή προκειμένου να εκτιμήσει τις επίμαχες εκτάσεις και να δώσει εντός μήνα την έκθεσή του για την αξία τους το 2009. Παράλληλα, και οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να ορίσουν τεχνικό σύμβουλο. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να αρχίσει η “παρέλαση” των κατηγορουμένων στο γραφείο της Ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.

http://evialead.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια