Ticker

6/recent/ticker-posts

"Αντάρτες στ΄ Άγραφα"

Ο Τάκης Ψημμένος καταγράφει στο βιβλίο του Αντάρτες στ’ Άγραφα εκείνα τα δραματικά γεγονότα μ’ έναν τρόπο ζωντανό και άμεσο. 
Δίνει με κάθε λεπτομέρεια, κορφή με κορφή και διάσελο με διάσελο, όλα τα περιστατικά, όλες τις μάχες εκείνου του άνισου αγώνα που κατέληξε σε ήττα των λαϊκών δυνάμεων. 
Αλλά, ο Τάκης Ψημμένος δε μοιρολογεί για την άτυχη έκβαση εκείνου του αγώνα. Δεν γκρινιάζει, δε λαθολογεί και δε βγάζει τον εαυτό του έξω απ’ την ευθύνη, όπως προσπαθούν να κάνουν μερικοί άλλοι συγγραφείς, που υποτίθεται πως στέκονται στην αριστερή όχθη Που αντί να δείξουν τον πραγματικό ένοχο, τον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό, οργανωτή και εκτελεστή εκείνου του επαναστατικού κινήματος και με τα γραφτά τους είναι σα να λένε: «Έτσι που τα καταφέρατε, καλά να πάθετε». 
Ο Τάκης Ψημμένος λέει όλη την ιστορική αλήθεια με πειστικότητα, με ευθύνη, αλλά και με περηφάνια για τον αγώνα του ΔΣΕ, που αποτελεί συνέχιση του ΕΑΜικού αγώνα και άρνηση του λαού μας να υποταχτεί στα σχέδια του ξένου δυνάστη και του ντόπιου δωσιλογισμού για την εξόντωση των αγωνιστών και το σβήσιμο της μνήμης της Εθνικής Αντίστασης. 
Το βιβλίο του Τάκη Ψημμένου Αντάρτες στ’ Άγραφα με το αυθεντικό και πλούσιο υλικό του, αποτελεί πολύτιμη συμβολή για τη μελλοντική συγγραφή της ιστορίας αυτού του τόπου και προσφορά ανεκτίμητη σ’ αυτούς που διψούν για την ιστορική αλήθεια. 
Η παρούσα έκδοση συμπληρωμένη με ντοκουμέντα, φωτογραφίες και διευκρινήσεις ολοκληρώνει το έργο. 
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια