Ticker

6/recent/ticker-posts

Αλίαρτος και επενδύσεις

Στα πλαίσια του Δημοτικού συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου 2011 έγινε ενημέρωση από εκπρόσωπο εταιρείας που σχεδιάζει επένδυση Μονάδας παραγωγής ρεύματος και η οποία θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο φωταέριο.
Είναι φανερό ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας ENELCO εκτέλεσε άψογα την αποστολή που του είχε αναθέσει ο εντολέας του, δείχνοντας χαλαρός έως αδιάφορος κλπ.
Κανείς όμως δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτή είναι η πραγματικότητα.Έδειχνε ότι απλά ήθελε να ενημερώσει τους Δημοτικούς σύμβουλους και κυρίως το μεγάλο πλήθος πολιτών που παρακολουθούσαν το Δημοτικό συμβούλιο.
Είναι όμως έτσι?
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αφού ανέλυσε τους δυο τρόπους που λειτουργούν οι Μονάδες του είδους αυτού και κυρίως μεθόδους ψύξης : 
α.Αερόψυκτες που σημαίνει πιθανή επιβάρυνση θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και οι τιμές είναι ένα θέμα για διερεύνηση και 
β.Υδρόψυκτες που σημαίνει πιθανό επηρεασμό του υδροφόρου ορίζοντα ξανά σε μεγέθη που είναι υπό διερεύνηση.(ή ακόμη και δυνατότητα επαναχρησιμοποιήσεως..). 
Οι δυο τρόποι όπως αναφέρθηκε θα γίνουν αντικείμενο μελέτης απο επιτροπή που θα συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό. 
Στη συνέχεια πήραν το λόγο Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κινημάτων πολιτικών-περιβαλλοντικών και πολίτες. 
Σοβαρή ήταν η θέση της περιφερειακής συμβούλου κυρίας Σπανούδη η οποία ήταν όντως μελετημένη έχοντας ασχοληθεί παλαιότερα με το ίδιο θέμα στη Χαιρώνεια χωρίς όμως να ακούσουμε εναλλακτικές προτάσεις πάνω στα θέματα των επενδύσεων. 
Τι επεδίωξε λοιπόν ο εκπρόσωπος της ENELCO? 
Εκτίμηση μου είναι ότι προφανέστατα ήθελε να αφουγκραστεί και να μεταφέρει αντιδράσεις θετικές ή μη στην εταιρεία του. 
Πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή αν μπορεί να προωθήσει η εταιρεία την επένδυση σε περίπτωση που ο Δήμος η οι πολίτες δεν θέλουν υποθετικά την επένδυση? 
 Γνώμη μου είναι όχι γιατί το νόμιμο μπορεί να ανατραπεί από αυτό που θεωρούν οι πολίτες ηθικό και μάλιστα είναι πολύ της μόδας. 
Από περιέργεια και ενδιαφέρον πήγα να δώ σήμερα το παρόμοιο εργοστάσιο στη Θήβα.
΄Οντως συμμαζεμένη Μονάδα -πεντακάθαρη χωρίς οσμή και θόρυβος λιγότερος από το κονσερβοκούτι τον υπολογιστή μου.
Επιφανειακή τοποθέτηση σας προλαβαίνω αλλά δεν έχω ακούσει κιόλας βιομηχανική μονάδα να καίει βασιλικό και να βγάζει καπνό η απόνερα σε αγίασμα.. Τι πρέπει να γίνει: 
Ο Δήμος Αλιάρτου: 
α. Να προωθήσει την επιτροπή για επιστημονική μελέτη τιμών επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. 
β. Να προσδιορίσει χωροταξικά (όπως ανέφερε ο Κος Κολοβός Ανδρέας)σε ποια περιοχή μπορούν να γίνουν επενδύσεις.(βιομηχανικές) 
γ. Στη συνέχεια να καθορίζει ο Δήμος το ΠΟΥ και καλώς ζήτησε ανοιχτά χαρτιά ο Κος Νιάρος Παναγιώτης ώστε στο μέλλον ο κάθε βιομήχανος που θέλει να επενδύσει και να βγάλει χρήματα να το κάνει σύμφωνα με τα συμφέροντα του Δήμου την υγεία των πολιτών και τη προστασία του περιβάλλοντος. 
δ.Τέλος ο Δήμαρχος και το συμβούλιο να κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις εφόσον τα επιστημονικά δεδομένα επιτρέπουν την επένδυση
Οι καιροί είναι δύσκολοι.Η ανεργία θερίζει οικογενειάρχες και τα παιδιά μας είναι άνεργα.
Για όλα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. 
Όποιος δεν θέλει επενδύσεις να αναλάβει το ηθικό κόστος και επίσης να βρεί δουλειά στα άνεργα παιδιά. 
Ναι στις επενδύσεις εφόσον τηρούν κανόνες -προστατεύουν την υγεία και το περιβάλλον.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Η μονάδα της Θήβας ποιάς ισχύος ειναι; Γνωρίζετε; Πόσες θέσεις εργασίας έχει; Εχει ο Δήμος και οι κάτοικοι ανταποδοτικά οφέλη; Απλά πιστεύω ότι μία επένδυση πρέπει να ωφελεί τον τόπο που γίνεται και όχι μόνο τον επιχειρηματία. Αυτό καλείται να ζυγίσει η κάθε Δημοτική Αρχή και έχω εμπιστοσύνη στην δική μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΔΕΝ ΜΥΡΙΣΕ ΔΕΝ ΛΕΡΩΣΕ ΟΜΩΣ ΘΕΡΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SYMFONO!
    TO ERGOSTASIO NA DHMIOYRGITHEI SE APOSTASH ASFALEIAS APO TON ALIARTO KAI TA GYRO XORIA.
    NA EINAI YPO ELEGXO "SOSTHS" LEITOYRGIAS.
    NA DOULEPSOUN ELLHNES TOY ALIARTOY KAI THS GYRO PERIOXHS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή