Ticker

6/recent/ticker-posts

Μουσικές και όχι μόνο σκηνές τον Μάιο

Από τα κλαρίνα στο ροκ και το έντεχνο
Από τα ηπειρώτικα κλαρίνα του Πετρολούκα Χαλκιά έως το ροκ των Κίτρινων Ποδηλάτων και από την μελοποιημένη ποίηση του Εγγονόπουλου, που παρουσιάζουν οι Δημήτρης Πουλικάκος και Socos έως τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Χρήστο Θηβαίο, τα τέλη Απριλίου αλλά και ο Μάιος, παρουσιάζουν μουσικό ενδιαφέρον.
Περίπου για ένα μήνα ακόμη οι μουσικές σκηνές θα υποδέχονται τους μουσικόφιλους. Από τον Ιούνιο και για όλο το καλοκαίρι ακολουθούν οι ανοιχτοί χώροι ανά την Ελλάδα.
Σταχυολογώντας το προσεχές διάστημα περιλαμβάνει τις εξής συναυλίες - μουσικές παραστάσεις

Η Salina εμφανίζεται στις 29 και 20 Απριλίου, στη μουσική σκηνή Δίπλα στο Ποτάμι, ερμηνεύοντας τραγούδια δικά της, από το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ της καθώς επίσης και κομμάτια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Το καινούργιο σου όπλο». Προσκεκλημένος της ο Γιάννης Σαββιδάκης και το συγκρότημα Violet.
Παρόλο που το 2011 φθάνει στο μέσον του, εντούτοις στις 29/4, στο κλαμπ Gagarin, θα παρουσιαστεί ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2010. Ο λόγος για την «Ύδρα των πουλιών» (σε ποίηση Νίκου Εγγονόπουλου), άλμπουμ το οποίο θα παρουσιάσουν επί σκηνής οι ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Socos  και οι Live Project Band (Μαρία Λατσίνου, Μαρίνος Τζιάρος, Μπάμπης Αντωνάτος, Κυριάκος Βοργιάς, Δημήτρης Αντωνιάδης). Στη μία και μοναδική αυτή συναυλία συμμετέχει και το Fregoli Delusion Ensemble  (Σπύρος Τζέκος / κλαρινέτο, Κορνήλιος Σελαμσής / ακκορντεόν, Δημήτρης Ντακοβάνος / φαγκότο, Μάριος Δαπέργολας / βιόλα, Δημήτρης Τίγκας / κοντραμπάσο) τόσο ως opening act, με ξεχωριστό 40λεπτο set στην αρχή της βραδιάς.
Ανήμερα, την Πρωτομαγιά ο Πετρολούκας Χαλκιάς, εμφανίζεται στο TerraVibe στη Μαλακάσα, σε μια συναυλία διαφορετικού ύφους. Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου θα ανέβει στη σκηνή για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τέχνη και λυρισμό και με αρώματα της παραδοσιακής Ηπείρου. Στο τραγούδι τον συνοδεύουν οι Αντώνης Κυρίτσης και Γιώτα Παππά.
Ενα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με οδηγό τα λόγια του ποιητή Νίκου Γκάτσου, υπόσχεται η 25μελής ορχήστρα Παιδικά Βιολιά και ΣΙΑ, την Κυριακή 8 Μαΐου στον πολυχώρο Passport του Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη γέννηση του. Καλεσμένοι επί σκηνής ο Βασίλης Λέκκας, ο Χρήστος Γεροντίδης, ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης και οι Παιδικές Χορωδίες των Εθνικών Ωδείων Πειραιά & Παλαιού Φαλήρου και του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων (συνολικά 60 παιδιά επί σκηνής).
Η Ρίτα Αντωνοπούλου παρουσιάζει για 4 μόνο βραδιές, ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα με τίτλο «Ένας κόσμος για δύο», την Παρασκευή και το Σάββατο 6-7 & 13-14 Μαΐου 2011, στις 22.30, στο café του βιβλιοπωλείου Ιανός. Μια βόλτα στα τραγούδια του κόσμου αλλά και σε αγαπημένα ελληνικά από μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της σύγχρονης σκηνής. Μαζί της στην κιθάρα ο σολίστ Μηνάς Μπόγρης.
Ο Χάικ Γιαζιτζιάν, από τους σημαντικούς δημιουργούς, της ελληνικής world μουσικής εμφανίζεται στις 5/5, στη μουσική σκηνή Αυλαία. Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Κάθε Πέμπτη στην Αυλαία ο Χάικ Γιαζιτζιάν  θα ερμηνεύει μερικές από τις πιο γνωστές του συνθέσεις (δεξιοτέχνης στο ούτι) αναμειγνύοντας με αυτές ποικίλα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου.
Φιλοξενούμενος μουσικός στη συναυλία του συγκροτήματος θα είναι ο σαξοφωνίστας Dror Feiler. Στον ίδιο χώρο στις 13 και 14 Μαΐου εμφανίζεται ο Μίλτος Πασχαλίδης, παρουσιάζοντας τραγούδια του ρεπερτορίου του.
Η πολυσυλλεκτική ελληνική μπάντα Palyrria, που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική και τις σύγχρονες μουσικές της δύσης (electro, dub, techno, κτλ) με τους αρχαϊκούς και ταυτόχρονα φουτουριστικούς ρυθμούς της εμφανίζεται στις 29 Απριλίου στον πολυχώρο terra Petra @ Τραίνο (Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη). Η μερίδα του λέοντος στη βραδιά ανήκει στην τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Electrifying Nature».
Η ελληνική, ποπ ροκ και έντεχνη σκηνή είναι παρούσα τον Μάιο, στις διάφορες σκηνές του Σταυρού του Νότου. Στις 28/4 εμφανίζονται οι Γιώργος Περεντάκος και Βαγγέλης Ασημάκης, στις 2/5 ο Πάνος Μουζουράκης (επαναλαμβάνεται στις 9,16,23/5) στις 6,7,13 και 14/5 είναι η σειρά των Θάνου Μικρούτσικου και Χρήστου Θηβαίου, στις 9/5 οι Τρίφωνο.
Ο Βασίλης Σκούλας συναντά και συναντιέται με τους Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη, στις 7/5 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς. Πρόκειται για μια παράσταση όπου η μουσική συναντά τον χορό, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κρήτη.
Οι Music Soup με τις τζαζ συνθέσεις τους, εμφανίζονται στις 3/5, στο θέατρο Eliart, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με jazz standards, blues, Latin, funky tunes αλλά και δική τους μουσική, όλα αυτά προσαρμοσμένα στον ήχο του group.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Κίτρινα Ποδήλατα, παρατείνουν τις εμφανίσεις τους, στην Αρχιτεκτονική για πέντε ακόμη Σάββατα.
ΙΝΦΟ
Δίπλα στο Ποτάμι, Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, τηλ. :210_2610444,
www.diplastoporami.gr
Gagarin 205, Αγ. Μελετίου και Λιοσίων 205, πλησίον σταθμού ΗΣΑΣ, Αττική, www.gagarin205.gr
Αυλαία, Αγ. Ορους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, τηλ. :210 - 3474074, http://www.avlea.gr
Terra @ Πέτρα, πολυχώρος θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, www.terrapetra.gr
Σταυρός του Νότου, Φραντζή και Θαρύππου, Ν. Κόσμος, τηλ. :210_9226975. www.stn.gr
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, www.ianos.gr
Πολιτιστικό Κέντρο Δαίς, Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου, www.daiscenter.gr
Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Κεραμεικός, www.eliarttheater.gr
Terra vibe, 37οχλμ. Εθνικής οδού Αθηνών _ Λαμίας, Μαλακάσα, www.didimusic.gr
Αρχιτεκτονική, Περαιώς 116, Γκάζι
Passport, Καραϊσκου 116, Πειραιάς
tovima.gr, 28/4/2011

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια