Ticker

6/recent/ticker-posts

Μουσικό Σχολείο Βόλου (Βίντεο)

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου και ο θεσμός του Μουσικού Σχολείου
Το Μουσικό Σχολείο Βόλου λειτουργεί από το 1997 ως Μουσικό Γυμνάσιο, ενώ αργότερα προστέθηκαν και λυκειακές τάξεις. Σήμερα στο σχολείο λειτουργούν 12 τμήματα στις τάξεις του γυμνασίου και 9 τμήματα στις λυκειακές τάξεις, ενώ διδάσκονται και οι τρεις κατευθύνσεις.

Το σχολείο στεγάζεται στο δικό του κτίριο από τον Οκτώβριο του 2006. Μέχρι τότε φιλοξενήθηκε στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου (1997-1999) και σε σχολικό κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή της Ν.Ιωνίας προς Φυτόκο (2000-2006), προσφορά του Δήμου Ν. Ιωνίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Το νέο κτίριο διαθέτει ξεχωριστή πτέρυγα για τη διδασκαλία των μουσικών οργάνων, με ειδικά διαμορφωμένους ακουστικά χώρους (studios) για το σκοπό αυτό, καθώς και  υποδομές που διευκολύνουν τη λειτουργία του ως μουσικού σχολείου.

Πρώτη διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου ανέλαβε η κα Ευανθία Πέτρου η οποία υπηρέτησε το σχολείο από τη θέση αυτή επί μία δεκαετία, μέχρι τη συνταξιοδότησή της τον Ιούνιο του 2007. Στη συνέχεια ως αναπληρώτρια διευθύντρια για σύντομο χρονικό διάστημα (Ιούνιος 2007- Δεκέμβριος 2007) και μέχρι τον ορισμό νέου διευθυντή, ανέλαβε η κα Ευσταθία Γκαβαλέκα. Το Δεκέμβριο του 2007, μετά από κρίσεις διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, ορίστηκε και ανέλαβε ως νέα διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου η κα Βασιλική Δρεπανιώτου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια