Ticker

6/recent/ticker-posts

Οργανισμός Κωπαΐδας

Προβληματίζει τους αγρότες η πιθανή κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας
Αναστάτωση επικρατεί στους αγρότες της Βοιωτίας με όσα ανεπίσημα μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το μέλλον του Οργανισμού Κωπαΐδας και φυσικά την διαχείρισης της έκτασης που έχει υπό την εποπτεία του.
Το γεγονός ότι ο Ο.Κ. έχει κλείσει τον κύκλο του έχει επισημανθεί από τους φορείς εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο μέχρι πρόσφατα όλοι μίλαγαν για ένα νέο φορέα διαχείρισης των υδάτων αλλά και γενικότερα της Κωπαΐδας όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα είχε η αυτοδιοίκηση.

Τώρα σύμφωνα με τα όσα ακούγονται είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μια Ανώνυμη Εταιρία με την συμμετοχή και ιδιωτών η οποία θα αντικαταστήσει τον Οργανισμό Κωπαΐδας που λειτουργεί από το 1953 και φροντίζει για την άρδευση περίπου 240.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης να και στο καταστατικό της ίδρυσής του έχει ολόκληρη σειρά αρμοδιοτήτων.
Η ιδέα όμως της Σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού φορέα (ΣΔΙΤ) προβληματίζει τους αγρότες που ήδη έχουν υποστεί πολλά με άμεσες συνέπειες στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους. 
Σίγουρα η Κωπαΐδα όπως όλοι έχουν τονίσει κατά καιρούς πρέπει να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές, ασφαλείς δρόμους και κυρίως αρδευτικό δίκτυο δεδομένου ότι αυτό που τώρα χρησιμοποιείται είναι στραγγιστικό με μεγάλες απώλειες αφού είχε κατασκευαστεί για της ανάγκες τους έργου της αποξήρανσης.
Απ την πλευρά της η κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της τις αμέσως επόμενες ημέρες στην συνάντηση που εποικείται μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της διοίκησης του Οργανισμού των Βουλευτών, των εμπλεκόμενων ΟΤΑ και της Περιφέρειας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια