Ticker

6/recent/ticker-posts

Special Olympics : Η Φλόγα της Ελπίδας

Στον  Αλίαρτο  στις  10 Ιουνίου 2011,ημέρα Παρασκευή
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της το 1990, ενέκρινε τη διάθεση του Ολυμπιακού κατόπτρου στα Special Olympics Ελλάς για την Αφή της Φλόγας της Ελπίδας. 
Η Αφή της Φλόγας της Ελπίδας πραγματοποιείται στον Ιερό Λόφο της Πνύκας για τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες ενώ στο Περιστύλιο του Ζαππείου για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες.


Η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 θα πραγματοποιηθεί κατά τα πρότυπα Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων. 
Η «Φλόγα της Ελπίδας» θα ταξιδέψει στις 5 Ηπείρους μεταφέροντας το μήνυμα των Αγώνων και θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να ανάψει τον βωμό στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και να σημάνει την επίσημη Έναρξη των Αγώνων.

Η Δάδα των Αγώνων


Ο οίκος Ζολώτα συνδυάζοντας δύο κλασσικά στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού, τον Μαίανδρο και τον κίονα Ιωνικού ρυθμού, δημιούργησε τη  Δάδα των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Το αρχαίο ελληνικό διακοσμητικό στοιχείο, ο Μαίανδρος, είναι Σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου, της Αιωνίας Ζωής, αλλά  και έμβλημα του ακατόρθωτου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.
Με αυτό το δυνατό σύμβολο η φλόγα της Eλπίδας θα διασχίσει τις πέντε ηπείρους μεταφέροντας ένα μήνυμα ειρήνης, συμφιλίωσης και ελπίδας.
Μια δάδα κόσμημα που σχεδιάστηκε με ελληνικό πνεύμα σε σύγχρονη κοπή.
Η δάδα , σε ανθρακί και χρυσό χρώμα, έχει ύψος 50 εκατοστά, βάρος 1,6 κιλά περίπου και  κατασκευάστηκε από αλουμίνιο.



Οι Δάδες των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα είναι αριθμημένες και θα διατίθενται προς πώληση αποκλειστικά από το δίκτυο πωλήσεων Ζολώτα 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια