Ticker

6/recent/ticker-posts

Συμβουλές Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Λάρισας για την προστασία του βαμβακιού από το σκουλήκι

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία του βαμβακιού» στο Νομό Λάρισας, συνεχίζονται οι εργασίες με ταυτόχρονη παρακολούθηση των συλλήψεων του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού σε φερομονικές παγίδες καθώς και δειγματοληψίες.

Μετά από την επεξεργασία των στοιχείων συνιστάται στους βαμβακοπαραγωγούς όλων των περιοχών της ΠΕ Λάρισας να επισκέπτονται κάθε 2-3 ημέρες τα κτήματα τους και εφ΄οσον διαπιστώσουν πάνω από 4 ζωντανές προνύμφες πρασίνου σκουληκιού σε 100 τυχαία φυτά να προβούν άμεσα σε επέμβαση τοπικά με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο.
Αντίστοιχα εφ’όσον διαπιστώσουν τουλάχιστον 6 ζωντανές προνύμφες σε 100 τυχαία φυτά ρόδινου σκουληκιού να επέμβουν άμεσα με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο.
Όταν δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι δεν χρειάζεται καμία χημική επέμβαση ακόμη και στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν προσβολές αλλά δεν βρίσκονται ζωντανά σκουλήκια, με σκοπό να προστατευθούν τα ωφέλιμα, τα οποία αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε μεγάλους πληθυσμούς.
Υπενθυμίζεται στους καταστηματάρχες που διακινούν γεωργικά φάρμακα καθώς και στους παραγωγούς που τα εφαρμόζουν ότι οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνονται μόνο με τα εγκεκριμένα φυτοφάρμακα.

ΑγροΤύπος
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια