Ticker

6/recent/ticker-posts

1ο Συνέδριο για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα

Το πρώτο συνέδριο για την προώθηση νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα πραγματοποιείται στις 11 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος, YoungLeadersκαι θέμα του είναι «Yeah!-Young Entrepreneurs in Action Hellas». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν για όλους. Αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον ατόμων 18 έως 30 ετών. Στόχος του είναι να δώσει αισιοδοξία στους νέους παρά τις δυσκολίες της εποχής για να ενθαρρύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Πρόκειται να προβληθούν παραδείγματα από επιχειρηματίες, που κατάφεραν σε νεαρή ηλικία να ξεπεράσουν διάφορα  εμπόδια και να δημιουργήσουν κερδοφόρες επιχειρήσεις μέσα από δυναμικές και καινοτόμες δράσεις. Οι συμμετέχοντες εκτός από το να ακούσουν τις εμπειρίες νέων επιχειρηματιών θα μπορέσουν να μιλήσουν μαζί τους και να καταθέσουν τις όποιες απορίες σχετικά με την επιχειρηματικότητα.
Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο Ben Casnocha, επιχειρηματίας, συγγραφέας και ιδρυτής – σε ηλικία 14 ετών – της εταιρίας παραγωγής λογισμικού ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Comcate. Μετά την ομιλία του, θα ακολουθήσει συζήτηση σε πάνελ σχετικά με την πορεία προς την επιτυχία, τις καλές πρακτικές και τις προκλήσεις που συνδέονται με την μετουσίωση μιας ιδέας σε επιχείρηση με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων που τόλμησαν.
Μετά τις εισηγήσεις θα  ακολουθήσουν δύο δωρεάν διαδραστικά σεμινάρια:
  1. Workshop 1: Από την ιδέα στην πράξη – Από την ιδέα στο επιχειρηματικό πλάνο:  «Έχω μία ιδέα αλλά δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω. Ποια θα είναι η στρατηγική μου; Τι πρέπει να σκεφτώ πρώτα; Πώς και από πού βρίσκω κεφάλαια; Πώς δημιουργείται το επιχειρηματικό σχέδιο;»
  2. Workshop 2: Από την πράξη στην επιτυχία: «Πώς προωθούμε την εταιρεία μας; Πώς προωθούμε τα προϊόντα μας; Ποιες είναι οι τάσεις στα Social Media; Πώς μπορούν να με βοηθήσουν να προβάλω την ιδέα μου (ή την επιχείρησή μου);»
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.yeahconf.gr/?page_id=2&lang=el

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια