Ticker

6/recent/ticker-posts

3+1 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του κρυολογήματος!

Κάθε χρόνο το κρυολόγημα ταλαιπωρεί μικρούς και μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους και μπορεί να διαρκέσει από δύο ημέρες έως και δύο εβδομάδες. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που μας κάνει να κλείσουμε ραντεβού με το γιατρό μας, ενώ πλέον πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος.
Εάν λοιπόν νιώθετε ότι τις τελευταίες μέρες κάποια ίωση σας… «περιτριγυρίζει», αλλά θέλετε να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων, υπάρχουν φυσικοί τρόποι  που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα του απλού κρυολογήματος, όπως είναι ο βήχας, η καταρροή και η συμφόρηση της μύτης, ο πονόλαιμος και το φτέρνισμα.
Πίνετε πολλά υγρά, κάνει καλό!
Καλό θα ήταν να πίνετε πολλά υγρά ώστε να μην «ξεραθούν» ο λαιμός και η μύτη σας. Πιο συγκεκριμένα, το νερό βοηθά τους βλεννογόνους αδένες να μείνουν ανοιχτοί και επομένως να καθαρίσουν πιο εύκολα. Οι χυμοί πέρα από το γεγονός ότι βοηθούν και αυτοί στην αντιμετώπιση της αφυδάτωσης επιπλέον, η βιταμίνη C ως γνωστό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μαγειρέψτε… κοτόσουπες!
Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι η θερμοκρασία έπεσε και μαγειρέψτε για να φάτε σούπες! Γενικά ο ζεστός ζωμός βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού, αλλά τα συστατικά της κοτόσουπας συγκεκριμένα, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οιδήματος της ρινικής κοιλότητας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι από την πρώτη κιόλας κουταλιά θα νιώσετε ανακούφιση από τον πόνο στο λαιμό σας.
Μέλι για τον βήχα!
Ο βήχας μπορεί να γίνει τρομερά ενοχλητικός, ιδιαίτερα όταν σας πιάνει στον ύπνο και δεν σας αφήνει να τον ευχαριστηθείτε. Μία κουταλιά μέλι, λοιπόν, λίγο πριν πάτε για ύπνο μπορεί να μαλακώσει το λαιμό σας και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο ήσυχα.
Ύπνος και ξεκούραση!
Προφανώς το σώμα σας θα χρειάζεται ξεκούραση και θα έχει ανάγκη από αρκετές ώρες ύπνου. Γι’ αυτό, βάλτε τις πιτζάμες σας και προσπαθήστε να πάτε νωρίς για ύπνο, ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αναρρώσει πιο σύντομα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια