Ticker

6/recent/ticker-posts

Ειδικά προγράμματα Πρακτικής Άσκησης - Επαγγελματικής Εμπειρίας σε αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ

Η δυνατότητα μαθητείας 4-6 μηνών σε επιχειρήσεις σχετικές με τον κλάδο των σπουδών τους θα δίνεται σε αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ. Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί με τη βοήθεια ενός κεντρικού μηχανισμού κατανομής θέσεων και παρακολούθησης πρακτικής εμπειρίας. Αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η επιλογή συγκεκριμένων κλάδων επιχειρήσεωνκαθότι δεν θα είναι εφικτό να επιλεγούν όλοι.

Το πρόγραμμα θα αφορά νέους απόφοιτους τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει τα τελευταία 2 έτη από ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΙΕΚ με σαφή διάκριση ποσόστωσης μεταξύ των δύο και με μεγαλύτερο ποσοστό για τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι εγγεγραμμένες θέσεις μαθητείας που παρέχονται από τις εγγεγραμμένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επιχειρήσεις. Η επιλογή των επιχειρήσεων από τους νέους θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα έχουν εγγραφεί όλες οι επιχειρήσεις υποδοχής. 


Ο υποψήφιος μαθητευόμενος θα υποβάλλει αιτήματα μαθητείας σε περισσότερες από μία επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας θα γίνεται αξιολόγηση του μαθητευόμενου από την επιχείρηση με τη συμπλήρωση ειδικών φύλλων αξιολόγησης, ενώ θα βεβαιώνεται και η παρουσία του μαθητευομένου επίσης με τησυμπλήρωση παρουσιολογίων. Σε κάθε μαθητευόμενο θα καταβάλλεται τμηματικά μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής υποτροφία εύλογου ποσού το ύψος του οποίου καθώς και οι ημερομηνίες καταβολής του θα καθορισθούν από τον φορέα υλοποίησης.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα προσκληθούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Για τη διευκόλυνση επιχειρήσεων που δεν κάνουν χρήση Η/Υ ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα ληφθεί μέριμνα για δυνατότητα πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω κεντρικών αρμόδιων φορέων που θα καθορίσει ο φορέας υλοποίησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια