Ticker

6/recent/ticker-posts

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

«Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το AIDS»: οδηγός ενημέρωσης που εκδόθηκε από τη ΓΓΝΓ!

Εκδόθηκε και διανέμεται ο νέος οδηγός ενημέρωσης για το AIDS από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Ο οδηγός, στο πλαίσιο του προγράμματος της Γ.Γ.Ν.Γ. "sex και νέοι", διατίθεται ήδη στα γραφεία της υπηρεσίας (Αχαρνών 417) και περιλαμβάνεται στο site της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Επιπλέον στις 17 Νοεμβρίου θα διανεμηθεί με την εφημερίδα Lifo σε 70.000 αντίτυπα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και  τα περιφερειακά πανεπιστήμια.






H Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, με σκοπό την επικοινωνία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων απ’ όλη την Ελλάδα σε ζητήματα επιστημονικά και ταυτοχρόνως βαθύτατα κοινωνικά, έκρινε απαραίτητη την έκδοση ενός συνοπτικού αλλά περιεκτικού οδηγού ενημέρωσης για τον ιό του Aids και μαζί, την παρουσίαση του νομικού πλαισίου αναφορικά με την «εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού» που ισχύει από τις 27 Ιανουαρίου 2005 και προστατεύει μεταξύ άλλων και τους φορείς του ιού από πιθανές σε βάρος τους διακρίσεις στον εργασιακό τους χώρο και όχι μόνο. Οι ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στον οδηγό υπεβλήθησαν από τους νέους/νέες που συμμετείχαν διαδικτυακά στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό του AIDS που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία τον Δεκέμβριο του 2010.

Στο site www.neagenia.gr μπορεί κανείς να βρει τον οδηγό σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά και να παρακολουθήσει ολόκληρη την εκδήλωση  μέσα από το κανάλι του youtube της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Το παρόν διανέμεται δωρεάν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και διατίθεται επίσης στην αγγλική, γαλλική, αλβανική και ρώσικη γλώσσα.

Ευχόμαστε, όσοι κρατάτε αυτό το φυλλάδιο στα χέρια σας, να το βρείτε πραγματικά χρήσιμο για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που τείνουν να αντικαθιστούν τον επιστημονικό λόγο και να δηλητηριάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θα στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια