Ticker

6/recent/ticker-posts

Το μαθητικό ραδιόφωνο . . . “στον αέρα” του διαδικτύου

Δημιουργία, έκφραση, επικοινωνία και πολύ μουσική είναι λίγα από αυτά που συνθέτουν το μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Μεταδίδοντας τις ιδέες, τις σκέψεις και τις ανησυχίες των σημερινών μαθητών, το πρωτότυπο "European School Radio" έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη εκπομπή του τη Δευτέρα 19/12/2011 και προσπαθεί να αλλάξει τη νοοτροπία των μαθητών για το σχολείο.

Φιλοξενούμενο από την πλατφόρμα streaming media του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (http://vod.sch.gr/video/iptv/1274), «εκπέμπει» μια διαφορετική εκπαιδευτική φιλοσοφία. Η παρουσίαση, η παραγωγή, η τεχνική υποστήριξη και οι ειδήσεις συνδυάζονται με όμορφο τρόπο με τη μουσική και διαμορφώνουν ραδιοφωνικές εκπομπές, που λειτουργούν αποκλειστικά από τους μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων. Πρόκειται για προγράμματα που θα βρίσκονται “on air” με μουσικές επιλογές των μαθητών που θα διαφέρουν ανάλογα με τη θεματολογία της εκπομπής, ενώ παράλληλα θα ασχολούνται με τον πολιτισμό, την τεχνολογία, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Ζωντανό, φρέσκο και γεμάτο ρυθμό, το European School Radio ήρθε για να δώσει μια σύγχρονη ματιά στο σχολείο και να ενώσει όλους τους μαθητές μέσα από την επικοινωνία. Με τη φιλοδοξία ότι θα αναδείξει τη σημασία του ραδιοφώνου και θα καλύψει τις σημερινές ανάγκες των μαθητών, αν και οργανώνεται από τα παιδιά, δεν παύει να ελέγχεται από τους καθηγητές και διευθυντές των συμμετεχόντων σχολείων. Ακόμη συνεργάζεται με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση (http://www.edutv.gr/) και την πλατφόρμα i-create, με σκοπό τη δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών αλλά και διασκεδαστικών ενεργειών.

Για τις πρωινές εκπομπές επιλέχτηκε ξένη αλλά και ελληνική μουσική, με ειδήσεις, που χαρίζουν χρώμα στην ημέρα των μαθητών. Στην απογευματινή ζώνη ακούγονται οι ηχογραφημένες εκπομπές των συνεργαζόμενων σχολείων καθώς και πολύ μουσική. Με γνωστές διασκευές και εναλλακτικά τραγούδια προχωράει η βραδινή ζώνη για όσους διαβάζουν μέχρι αργά το βράδυ. Επιπλέον, παραμύθια και παιδικά τραγούδια αφιερώνονται για τους μικρούς μαθητές τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Τέλος, διασκεδαστικό και άκρως χορευτικό, το Party Zone σας κρατάει παρέα κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.



Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο ξεκίνησε το 2008 και τα σχολεία που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή είναι τα εξής:

-Μουσικό Σχολείο Ρόδου


-Μουσικό Σχολείο Κατερίνης


-1ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας

-Γεννάδειο
-9ο Γυμνάσιο Πειραιά


-ΕΠΑ.Λ Βασιλικών Θεσσαλονίκης


-Γυμνάσιο Σ.Σ.Μουριών Κιλκίς

-Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου Βοιωτίας


-2ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης Αττικής


-5ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Φόρμα Συμμετοχής των μαθητών 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια