Ticker

6/recent/ticker-posts

ΑΚΟ Λιβαδειάς:Ψήφισμα για νομοσχέδιο περί ναρκωτικών

Ψήφισμα   με την υπ’  αριθμόν 10  απόφαση της 1/02/2012
Αποφασίστηκε η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας μια εκδήλωση σχετική με τη μάστιγα των ναρκωτικών που πλήττει την κοινωνία μας και απειλεί σοβαρά τη νεολαία μας.      Σ’ αυτή την εκδήλωση  τονίστηκε η συμμετοχή του αθλητισμού ως ένα από τα ισχυρότερα φράγματα ενάντια στην εξάπλωσή τους.

Εμείς, λοιπόν, ως αθλητικός φορέας και έχοντας συνεχή επαφή με μεγάλο τμήμα της νεολαίας της πόλης μας, προσπαθούμε να διαπαιδαγωγήσουμε ώστε να διαμορφώσουν μια δομημένη προσωπικότητα ώστε να εγείρει η σειρά ΟΧΙ ενάντια στα ναρκωτικά αλλά και τις κάθε είδους βλαπτικές εξαρτησιογόνες και μη συνήθειες (τσιγάρο, αλκοόλ, τζόγος κ.τ.λ. )
Υπ’ αυτήν την έννοια ως φορέας αθλητισμού αλλά και ως γονείς ή ανήσυχοι πολίτες δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο προωθούμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο που αφορά στην μάστιγα των ναρκωτικών που απειλεί την κοινωνία μας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απαξίωση των Κ. Ε. ΘΕ. Ε. Α.   θα τα οδηγήσει σε μαρασμό και κλείσιμο. Η μεταφορά των υποχρεώσεων της πολιτείας για προσφορά βοήθειας σ’ αυτά τα άτομα σε ιδιωτικά κέντρα απεξάρτησης και η ελεύθερη συνταγογράφηση τάχα μη τοξικών αλλά οπωσδήποτε εξαρτησιογόνων ουσιών (μεθαδόνη, νατραξόνη κ.τ.λ. ) που θα τις αντικαταστήσουν, αντί για θεραπεία απλά οδηγούν τα τεράστια κέρδη από τους εμπόρους στις φαρμακευτικές εταιρείες, στους εμπόρους της υγείας και του πόνου των εξαρτημένων ανθρώπων.
 Επίσης καταγγέλλουμε την αποποινικοποίηση της καλλιέργειας-διακίνησης και εμπορίας με το πρόσχημα της τάχα αποποινικοποίησης της χρήσης, αφού είναι γνωστό ότι η χρήση δεν διώκεται ούτε σήμερα.
 Τέλος, συμπαραστεκόμαστε σε ομάδες, συλλόγους ή κινήσεις πολιτών που αντιστέκονται σε αυτές τις πρακτικές. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στα εξαρτημένα  άτομα και τις οικογένειές τους και απαιτούμε την άμεση λειτουργία στην πόλη μας συμβουλευτικών σταθμών, καθώς και τη δημιουργία ενός κέντρου στεγνού θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης.
 Απαιτούμε δε τη σωστή λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και την επέκτασή τους . Ζητούμε επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου της πόλης και την με κάθε τρόπο συμπαράσταση και βοήθεια των τοπικών αρχών ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να σηκώσουμε τοίχοι προστασίας των νέων μας.

Το  Δ.Σ. του  Αθλητικού  Κολυμβητικού  Ομίλου  Λιβαδειάς 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια