Ticker

6/recent/ticker-posts

Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις φόρου κληρονομιάς - γονικών παροχών

Την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, γονικών παροχών, δωρεών και μεταβίβασης ακινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει να... επεκτείνει το μέτρο της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.


Το σχέδιο που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει οι μισθωτοί με εισόδημα άνω των 5.000 ευρώ και οι συνταξιούχοι με εισόδημα άνω των 9.000 ή 10.000 ευρώ να υποβάλλουν υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου τη φορολογική δήλωσή τους.

Με την κίνηση αυτή, το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει φέτος να υποβληθούν ηλεκτρονικά περισσότερες από 4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 5,5 εκατ. και να μην καθυστερήσει το έργο της εκκαθάρισης, βεβαίωσης και είσπραξης του πρόσθετου φόρου εισοδήματος.

Επίσης προωθείται σχέδιο ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου.

Με απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου συστάθηκε για το θέμα ομάδα εργασίας, η οποία αποτελείται από στελέχη του υπουργείου, εκπροσώπους συμβολαιογράφων και ιδιοκτητών ακινήτων.

(ethnos.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια