Ticker

6/recent/ticker-posts

Η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης κορυφαίοι αθλητές για το 2012

Οι φίλοι του στίβου ψήφισαν και επέλεξαν τους κορυφαίους της σεζόν που πέρασε, στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ μέσω της ιστοσελίδας του www.segas.gr.
Μιας σεζόν που ήταν γεμάτη σε αγωνιστικές προκλήσεις και στη διάρκεια της οποίας οι Ελληνες αθλητές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αξιόλογες εμφανίσεις.
Ο έβδομος ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης και η «χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, στο ίδιο αγώνισμα, Νικόλ Κυριακοπούλου αναδείχθηκαν κορυφαίοι σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.
Πρόκειται για μια δικαίωση των δύο αθλητών, που στη διάρκεια της σεζόν κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια.




Το μοναδικό μετάλλιο που κατέκτησε φέτος η χώρα μας στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Ελσίνκι ήταν αυτό της Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων). Η πρωταθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ με επίδοση 4,60 μ., σημειώνοντας την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της. Παράλληλα με την εμφάνιση της αυτή καθιερώθηκε μεταξύ των κορυφαίων του αγωνίσματος.  
«Είμαι πολύ χαρούμενη που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιλέγομαι κορυφαία αθλήτρια. Ευχαριστώ όλους όσοι με επέλεξαν», είπε αρχικά η Κυριακοπούλου και συμπλήρωσε: «Αναμφίβολα το σημαντικότερο γεγονός για μένα ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο και αυτό έχει μεγάλη σημασία για μένα. Από εδώ και πέρα πάμε για άλλα. Εννοείται πως οι στόχοι είναι υψηλοί. Πάντα κυνηγάω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είπε αρχικά η Κυριακοπούλου και συμπλήρωσε: «Οι στόχοι για το 2013 αφορούν και στον κλειστό και στον ανοιχτό. Αρκεί βέβαια να μπορέσω να λύσω το πρόβλημα με την δουλειά μου και να καταφέρω να κάνω την προπόνηση μου. Από εκεί και πέρα και αν φυσικά το επιτρέπουν οι συνθήκες θα επιδιώξω να κάνω πολλούς αγώνες στο εξωτερικό. Σε αυτό το επίπεδο είναι υποχρέωση να συμμετέχουμε σε μίτινγκ. Πρέπει να το κυνηγάμε».
Η Κυριακοπούλου θα ξεκινήσει τη χειμερινή σεζόν στην Τσεχία στις 5 Φεβρουαρίου. 

Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου), ο οποίος συγκέντρωσε το 19,8 % της προτίμησης του κόσμου, κατέκτησε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου με επίδοση 5,65 μέτρα. Αυτή δεν ήταν η μοναδική διάκριση του αθλητή του Δημήτρη Κυτέα, καθώς είχε προηγηθεί η 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι και η έβδομη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Παράλληλα στη διάρκεια του έτους, ο Φιλιππίδης κατάφερε να «σπάσει» το φράγμα του 5,80 μ. βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ.

«Είναι μια σημαντική διάκριση για μένα, γιατί ανταμείβει την προσπάθεια που κάνω. Το 2012 ήταν μια γεμάτη χρονιά με πολλές εμπειρίες. Στη διάρκεια της κατάφερα να βελτιώσω το ρεκόρ τόσο στον κλειστό, όσο και στον ανοιχτό όπου ανέβηκα το…σκαλοπάτι του 5,80 μέτρα. Παράλληλα πήρα πολλά μαθήματα, τα οποία θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον. Νομίζω πως πλέον έχω ωριμάσει ακόμη περισσότερο, σε όλα τα επίπεδα», είπε ο Κώστας Φιλιππίδης και συμπλήρωσε: «Η χρονιά είχε πολλές απαιτήσεις, έπρεπε να είμαστε συνεχώς σε ετοιμότητα. Εκανα πολλά και μεγάλα ταξίδια, βρέθηκα σε συνθήκες που δεν περίμενα να βρεθώ, μου έσπασαν κοντάρια, έχασα κοντάρια και τελικά τα κατάφερα. Όλα αυτά ήταν χρήσιμα για μένα». Αναφορικά με το τι περιμένει να του φέρει το 2013 είπε: «Ηδη έχουμε ξεκινήσει πολύ θετικά. Θα μπορούσα να είχα ήδη κάνει το 5,77 μέτρα. Γενικώς είμαι πολύ αισιόδοξος. Πιστεύω πως η χρονιά θα πάει καλά. Εννοείται πως στο μυαλό μου έχω ακόμη και την κατάκτηση ενός μεταλλίου».






Ο επίσης έβδομος ολυμπιονίκης του Λονδίνου, στον ακοντισμό, Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων) ήταν εκείνος που κατέλαβε την δεύτερη θέση στην ψηφοφορία, ενώ τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΕΑ Ρεθυμνιακού). Ο Ελληνας βαδιστής τερμάτισε και στα δύο αγωνίσματα και μάλιστα κατέρριψε τα πανελλήνια ρεκόρ και στις δύο αποστάσεις τερματίζοντας 15ος στα 20χλμ σε 1ώρα 21:12 και 25ος στα 50χλμ με επίδοση 3ώρες 49:56.


Στις γυναίκες δεύτερη ήταν η Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων), που κατέλαβε την έκτη θέση στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι και στην τρίτη η Τόνια Στεργίου που ξεπέρασε τα 1,93 μ. στον προκριματικού του ύψους στο Λονδίνο και κατέλαβε την 13η θέση.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα




Ανδρες


Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου) 19,8%

Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων) 19,7%

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΕΑ Ρεθυμνιακού) 16,4%

Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας (ΕΑ Ρεθυμνιακού) 10,9%

Μιχάλης Παρμάκης (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας) 9,8%

Κώστας Δουβαλίδης (ΕΑ Ρεθυμνιακού) 6,2%

Περικλής Ιακωβάκης (ΕΚΑ Δωδώνη) 5,3%

Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) 4,4%

Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός ΓΣ) 4,3%

Νίκος Τσιώκος (ΓΣ Καρδίτσας) 3,3%




Γυναίκες

Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων) 23,2%

Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων) 19,3%

Τόνια Στεργίου (Κούρος Πάτρας) 18,1%

Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη (ΓΣ Ελ Βενιζέλος) 13,5%

Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Βέροιας) 5,7%

Μάγδα Γαζέα (ΑΓΕ Ζακύνθου) 5,3%

Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας) 5,2%

Ελενα Φιλάνδρα (Πανελλήνιος ΓΣ) 3,5%





Αθανασία Πέρρα (ΑΟ Μεγάρων) 3,2%

Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) 3%


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια