Ticker

6/recent/ticker-posts

Αλλαγή Σαμπρέλας Ποδηλάτου

Οδηγίες για να αλλάξετε την σαμπρέλα στο ποδήλατό σας γρήγορα και απλά!!!
Είναι η πιο συνηθισμένη βλάβη. Κι όμως είναι τόσο απλό να αλλάξει κανείς τι σαμπρέλα στο ποδήλατό του. Τι χρειάζεται για να αλλάξεις μια σαμπρέλα; Τους εξωλκείς για το ελαστικό (βρείτε τους σε όλα τα καταστήματα), την τρόμπα και την σαμπρέλα. Δες το βίντεο και με λίγη εξάσκηση θα μπορείς να αλλάζει κι εσύ την σαμπρέλα του ποδηλάτου σου σε 5 μόνο λεπτά. Γενικά είναι κάτι που πρέπει να ξέρουμε και να μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή να το κάνουμε.

Βήμα 1: Αν δεν έχει ξεφουσκώσει εντελώς το λάστιχο το ξεφουσκώνουμε εμείς όσο μπορούμε.
Βήμα 2: Πατάμε το λάστιχο από τα πλάγια ώστε να έρθει στο κέντρο της ζάντας. Αυτό διευκολύνει το βγάλσιμο του ελαστικού.
Βήμα 3: Με την βοήθεια των εξωλκέων που είναι ειδικά για αυτή τη δουλειά και βγάζουμε το λάστιχο από την μία πλευρά.
Βήμα 4: Αφαιρούμε την σαμπρέλα από το εσωτερικού του ελαστικού.
Βήμα 5: Τοποθετούμε την νέα σαμπρέλα στο εσωτερικό βάζοντας πρώτα την βαλβίδα και μετά όλη την υπόλοιπη τοποθετώντας τη προσεκτικά για να μην τσαλακώσει στο εσωτερικό του ελαστικού.
Βήμα 6: Επανατοποθετούμε το ελαστικό από την μεριά που το είχαμε βγάλει ξεκινώντας από την βαλβίδα χρησιμοποιώντας την ίδια τακτική με πριν. Σπρώχνουμε το ελαστικό στην μέση της ζάντας. Όταν δεν θα μπορούμε να βάλουμε μέσα το λάστιχο παίρνουμε τους λοστούς και βάζουμε το τελευταίο κομμάτι στη θέση του.
Βήμα 7: Στρώνουμε το ελαστικό να κάτσει όσο πιο καλά γίνεται στην ζάντα.
Βήμα 8: Ξεκινάμε το φούσκωμα αλλά κατά την διάρκεια του φουσκώματος σταματάμε και χτυπάμε την ρόδα για να κάτσει σωστά το ελαστικό με την σαμπρέλα, και ελέγχουμε.
Βήμα 9: Καλό είναι να κάνετε 2-3 φορές εξάσκηση την αλλαγή της σαμπρέλας για να είστε προετοιμασμένοι την κρίσιμοι στιγμή

Αυτό ήταν όλο!!




Το Ποδήλατο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια