Ticker

6/recent/ticker-posts

Ο Χρόνης Αηδονίδης στο Αλάτι Της Γης

Το χριστουγεννιάτικο «Αλάτι της Γης είναι αφιερωμένο σε κάλαντα και γιορταστικά τραγούδια και χορούς που θα μας ταξιδέψουν από τη Θράκη στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

 




Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, επίτιμος καλεσμένος είναι ο κορυφαίος ερμηνευτής, δάσκαλος και ερευνητής της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, ο Χρόνης Αηδονίδης. Στα 87 του χρόνια παραμένει ακμαίος και μοιράζεται μαζί μας μνήμες κι αισθήσεις από τα έθιμα και τις παραδόσεις των Χριστουγέννων στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον ακριτικό Έβρο. Συμπράττει μαζί με μια μεγάλη μουσική παρέα από Θρακιώτες, ψάλλοντας τα τοπικά κάλαντα, για να περάσουμε στον κύκλο του χορού στους ρυθμούς του θρακιώτικου ζωναράδικου, του συγκαθιστού, του μαντηλάτου και του ξέσυρτου χορού.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Δημούδης (τραγούδι-ούτι), Κώστας Φόρτσας (κλαρίνο-καβάλι-γκάιντα), Κώστας Κίκιλης (βιολί), Πάνος Κωνσταντινίδης (ακορντεόν), Δημήτρης Αρβανίτης (λύρα), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Μανώλης Δημούδης (κρουστά). Χορεύουν μέλη από το τμήμα θρακιώτικης παράδοσης στο Καλλιτεχνικό Eργαστήρι Μελισσίων (υπεύθυνη: Ελένη Φιλιππίδου).



webtv.nerit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια