Ticker

6/recent/ticker-posts

Το μαγευτικό θέαμα των βράχων που φωσφορίζουν στο σκοτάδι!

TDubPhoto_06

Στα ανοικτά των ακτών της Οκαγιάμα στην Ιαπωνία, ένα υπέροχο θέαμα απαθανατίστηκε στο φακό δύο φωτογράφων. Το δημιουργικό “δίδυμο” των Trevor Williams και Jonathan Galione φωτογράφισαν το απόκοσμο μπλε φως που εκπέμπεται από ένα συγκεκριμένο είδος γαρίδας, γνωστό και ως βιοφωτισμό. 

Οι φωσφορίζουσες αυτές γαρίδες, που συχνά αναφέρονται ως θαλάσσιες πυγολαμπίδες, με μόλις τρία χιλιοστά μήκος, ζουν στην άμμο ή σε ρηχά νερά και βγαίνουν προς τα βράχια την νύχτα για να τραφούν, φωτίζοντας με μπλε φως ώστε να βλέπουν την περιοχή γύρω τους. Όταν συγκεντρώνονται πολλές μαζί δημιουργούν αυτό το μοναδικό φαινόμενο στους βράχους που θυμίζει αφηρημένη  τέχνη.

Οι φωτογράφοι αναφέρουν ότι «ήταν σαν να κοιτάς μικρά μπλε διαμάντια στην άμμο και παρόλο που ήταν υπέροχο θέαμα, δεν ήταν αρκετή η ποσότητα για να το απαθανατίσουμε». Έτσι αποφάσισαν να προσελκύσουν περισσότερες χρησιμοποιώντας μπέικον (!), το οποίο τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία στα βράχια και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να φωτογραφίσουν το ειδυλλιακό αυτό τοπίο.

TDubPhoto_04


TDubPhoto_07


TDubPhoto_05


TDubPhoto_08


TDubPhoto_01


TDubPhoto_03


TDubPhoto_02


http://topiatoukosmou.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια