Ticker

6/recent/ticker-posts

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Δωρεάν Μετρήσεων Οστικής Πυκνότητας στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μέτρησης της οστικής πυκνότητας που υλοποίησε ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Στον έλεγχο ανταποκρίθηκαν και υποβλήθηκαν σε εξέταση 60 δημότες. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από τα 60 άτομα που εξετάστηκαν οι 26 διαπίστωσαν για πρώτη φορά ότι είχαν οστεοπόρωση ή οστεοπενία και παραπέμφθηκαν για περισσότερες εξετάσεις και 1 άτομο διεγνώσθη ότι πάσχει από βαριάς μορφή οστεοπόρωση, οι υπόλοιπες μετρήσεις είχαν φυσιολογικές τιμές.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Το πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας που υλοποιεί για πρώτη φορά ο Δήμος μας αποτελεί μια σημαντική δράση πρόληψης και διάγνωσης της οστεοπόρωσης και δίνει την ευκαιρία στους δημότες να εξετάζονται ανά τακτά διαστήματα. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του οποίου ο Δήμος μας είναι μέλος. Και είμαστε σε ανοιχτή συνεργασία και για άλλες παρόμοιες δράσεις»

Γραφείο Ενημέρωσης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια