Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων.

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Προς το αύριο

Ανθρωποι εν πτήσει!


Τη φουτουριστική του εφεύρεση Flyboard Air δοκίμασε πάνω από τη θάλασσα, στη Σοσέ λε Πεν της Νότιας Γαλλίας, ο Φράνκι Ζαπάτα. Το καινοτόμο «μονοθέσιο» όχημα για ορθίους, όπως φαίνεται και στην επίμαχη φωτογραφία, κινείται ανεξάρτητα, χωρίς καλώδια και σωλήνες, απογειώνεται και παραμένει στον αέρα πάνω από τα νερά δημιουργώντας κυματισμούς.


Σύμφωνα με τον επινοητή του, το Flyboard Air επιτρέπει στον... αναβάτη του να πετάει στους αιθέρες σε ύψος που αγγίζει τα 3.000 μέτρα - δηλαδή σχεδόν οκτώ φορές πάνω από το Empire State Building στη Νέα Υόρκη (381 μ.). Το ιπτάμενο όχημα αυστηρά για ένα άτομο, βασίζεται σε μια Ανεξάρτητη Μονάδα Ωθησης, η οποία του επιτρέπει να πετάει για 10 λεπτά με μέγιστη ταχύτητα τα 150 χλμ./ώρα.


Η τελευταία δοκιμή του Flyboard Air, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου, κατεγράφη σε βίντεο όπου ο γάλλος λάτρης των θαλάσσιων σπορ φαίνεται να αιωρείται στα 50 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για κάτι λιγότερο από επτά λεπτά.


Πριν από μερικά χρόνια, ο Ζαπάτα είχε δημιουργήσει το απλό Flyboard: μια συσκευή η οποία επιτρέπει στον χρήστη της να πραγματοποιεί εντυπωσιακές φιγούρες τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό, μιμούμενος τα δελφίνια.
Το Flyboard Air δεν πρόκειται να διατεθεί άμεσα προς πώληση, ενώ άγνωστη παραμένει η τιμή του. Η απλή θαλάσσια εκδοχή του ωστόσο κυμαίνεται μεταξύ 2.600 και 12.000 δολαρίων (περίπου 2.440-11.300 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Εν Όψει Αλίαρτος

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Δεν υιοθετούμε κατ΄ανάγκη τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται ειδήσεις, αναρτήσεις και άρθρα.
Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.
Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα και με σκοπό να σας βλάψει.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται.
Εν Όψει Αλίαρτος

Αρχειοθήκη ιστολογίου