Ticker

6/recent/ticker-posts

2ο Δημοτικό Αλιάρτου:Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού-Πλανόδια Βιβλιοθήκη

2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου


Στη σημερινή εποχή της κρίσης, στην οποία ζούμε, τα δικαιώματα των παιδιών αμφισβητούνται και αποδυναμώνονται καθημερινά. Η εφαρμογή των δικαιωμάτων, όλων των παιδιών ανεξαιρέτως, είναι μία ευθύνη που βαραίνει πρωτίστως την Πολιτεία. Έτσι κι εμείς σήμερα φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την Πλανόδια Βιβλιοθήκη από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στην αυλή του σχολείου μας, στήθηκε μια κινητή – υπαίθρια βιβλιοθήκη και τα παιδιά πήραν θέση για την εξερεύνηση του κόσμου των βιβλίων.


ΤΑΞΗ Ε΄

Μέσα από τα βιβλία τα παιδιά αποκτούν γνώσεις, μεγαλώνουν ως αυτόνομες δημιουργικές προσωπικότητες και αναπτύσσουν τις ικανότητές τους.  Μπροστά τους υπήρχαν διάφορα λογοτεχνικά βιβλία και οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν αυτό που τους άρεσε και να βρουν ποιος ήταν ο συγγραφέας και ο εικονογράφος. Έπειτα , αφού σημείωσαν αυτά τα στοιχεία σε ένα χαρτί, έφτιαξαν εκ νέου το εξώφυλλο του βιβλίου τους σύμφωνα με το θέμα του. Στη συνέχεια έκαναν έκθεση των εξωφύλλων τους, κρεμώντας τα σε έναν τοίχο όπου όλοι μπορούσαν να τα δουν.

Τέλος ακολούθησε ένα συνεργατικό και δημιουργικό παιχνίδι που σκοπό είχε να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τα πιο σημαντικά τους δικαιώματα. Μέσα από αυτού του είδους τα παιχνίδια τα παιδιά αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους, συζητούν για τον κόσμο που τα περιβάλλει, τα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν καθώς και τρόπους επίλυσής τους.

Κάθε παιδί πρέπει να καταλάβει ότι είναι μοναδικό και γνωρίζοντας τα δικαιώματά του μεγαλώνει, ωριμάζει και γίνεται ένας δίκαιος και δημιουργικός πολίτης.
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ  Ε΄ΤΑΞΗΣ 
ΣΟΛΩΜΟΥ ΒΑΪΑ - ΨΑΡΡΗ ΕΛΕΝΗ
Περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια