Ticker

6/recent/ticker-posts

​Μουσειοσκευές "Το χωμάτινο βιβλίο των Θεσπιών"

Από το προσωπικό ιστολόγιο του Κου Σαμούχου Πέτρου,6ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς
Τη σχολική χρονιά 2017 - 2018 μαζί με τις συναδέλφους κα Αλεξία Σταυριανουδάκη και κα Αθηνά Καραλή υλοποιήσαμε το project "Λιβαδειά - Θεσπιές έξι ώρες δρόμος" με θέμα την τοπική ιστορία. 


Μέρος του προγράμματος ήταν και η αξιοποίηση στην τάξη της μουσειοκευής "Το χωματινό βιβλίο των Θεσπιών" από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. Η εκπαιδευτική βαλίτσα για ένα διάστημα δύο περίπου εβδομάδων (22/01/18 - 05/02/18) μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά την ιστορία της πόλης των Θεσπιών, τις 9 Μούσες και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μια ανασκαφή. Στις δραστηριότητες συμμετείχαν 15 παιδιά της Δ2΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.





Τι πρέπει να γνωρίζω για τη μουσειοσκευή 
Η μουσειοσκευή "To χωμάτινο βιβλίο των Θεσπιών" δανείζεται δωρεάν στα σχολεία από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. Αν δεν την παραλάβουμε οι ίδιοι και επιλέξουμε κάποια εταιρία ταχυμεταφορών, τότε το σχολείο χρεώνεται τα μεταφορικά. Καλό είναι να προηγηθεί μια έρευνα αγοράς, γιατί η μουσειοσκευή αποτελείται από δύο μέρη, μια βαλίτσα και ένα κουτί σε σχήμα ρολού. Για τον δανεισμό της απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με το Μουσείο (22620 27913 ή 22620 23559) και αποστολή με fax ή e-mail μιας αίτησης από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό. 
Η μουσειοσκευή περιλαμβάνει αντίγραφα αγγείων, έντυπο και ψηφιακό υλικό καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Δανείζεται για χρονικό διάστημα 15 ημερών.


Περισσότερα για την πρωτότυπη καταπληκτική  εργασία 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια