Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Εβδομάδα εθελοντισμού Νοιάζομαι & Δρω -Μαθητική Eβδομάδα Δράσης της actionaid 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου


Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού του Προγράμματος Νοιάζομαι & Δρω από τις 12/3 έως τις 18/3 το Γ1΄: 

1) Καθάρισε την αυλή του Σχολείου μας και

2) Ζωγράφισε την πόρτα εισόδου, όπου δημιουργήσαμε πριν λίγες ημέρες με τη βοήθεια του Δ/ντή μας, τη βιβλιοθήκη της αυλής μας. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κα Ελένη Καλπούζου ήταν σήμερα μαζί μας και βοήθησε τους μικρούς μας ... ζωγράφους. «Ζωγράφοι σε δράση» λοιπόν οι 17 ΕΘΕΛΟΝΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ομόρφυναν το Σχολείο μας.

Περισσότερα ΕΔΩΜία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου!
Φέτος, με το τμήμα μου, Γ1΄, αφιερώσαμε την εβδομάδα 12/3 έως και 15/3 του Μαρτίου στην εκστρατεία και υλοποιήσαμε τις δράσεις μας.
Μετατρέψαμε την τάξη μας σε χώρο υπεράσπισης του πλανήτη με δράσεις και συζητήσεις που ενώνουν τους πολίτες για να αναλάβουν δράση ώστε να χτίσουν έναν κόσμο χωρίς ακραία φτώχεια μέχρι το 2030.
Μελετήσαμε τους 17 στόχους και με απλά λόγια τούς εξήγησα στους μαθητές - μαθήτριές μου.
Ο καρπός της φετινής μας συμμετοχής στην Εβδομάδα Δράσης 2018 ήταν μια δράση, μια ιδέα, μια έμπνευση που αποτυπώθηκε σε ένα αυτοσχέδιο περιοδικό ή αλλιώς σε ένα fanzine. Τα fanzine από όλα τα σχολεία θα συγκεντρωθούν από την ActionAid και έτσι θα δημιουργηθεί μια μοναδική μαθητική συλλογή Φανζίν με τίτλο ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2030.

Η συλλογή μαθητικών φανζίν "Πλανήτης 2030" θα εκτεθεί στο Victoria Square Project στις 22 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αθήνας, Παγκόσμιας Πρωτεύουσα Βιβλίου.
Σας παρουσιάζουμε τα φανζίν μας:

Περισσότερα ΕΔΩ


Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Εν Όψει Αλίαρτος

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Δεν υιοθετούμε κατ΄ανάγκη τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται ειδήσεις, αναρτήσεις και άρθρα.
Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.
Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα και με σκοπό να σας βλάψει.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται.
Εν Όψει Αλίαρτος

Αρχειοθήκη ιστολογίου