Ticker

6/recent/ticker-posts

Η απόφαση του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων για τις προστατευόμενες Βοιωτικές περιοχές Natura (Βοιωτικό Κηφισό,Καταβόθρα Αλιάρτου ,Υλίκη & Παραλίμνη)

Με το ν/σ 4519/2018 Ο Φ∆ΠΠ Εύβοιας αναλαµβάνει συνολικά 16 περιοχές του ∆ικτύου µε µεγάλη ποικιλία οικοσυστηµάτων σε χερσαίες, παράκτιες, υγροτοπικές, νησιωτικές και θαλάσσιες εκτάσεις. Ανάµεσα στις περιοχές που αναλαµβάνει είναι και το οικοσύστηµα του Βοιωτικού Κηφισού, της καταβόθρας Αλιάρτου, της Υλίκης και της Παραλίµνης.
Θεωρούµε λάθος και αντιπαραγωγικό την ένταξη του εν λόγω οικοσυστήµατος σε ένα φορέα που έχει στην ευθύνη του και άλλα συστήµατα µε ανοµοιογενή χαρακτηριστικά και ως εκ τούτου δηµιουργεί ένα πολύπλοκο σύστηµα διαχείρισης που δε θα συµβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής µας, αλλά απεναντίας θα δηµιουργήσει γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες. 

Σηµειώνουµε ότι το συγκεκριµένο Οικοσύστηµα της Κεντρικής Βοιωτίας περικλείεται από κατοικηµένες περιοχές µε έντονη γεωργική και οικονοµική δραστηριότητα Το ∆.Σ. του ∆ήµου Αλιάρτου –Θεσπιέων ζητά Την ίδρυση ξεχωριστού Φ∆ΠΠ,ως ΝΠ∆∆, µε χώρο ευθύνης την περιοχή της Κεντρικής Βοιωτίας και συγκεκριµένα της περιοχής που περιλαµβάνει το οικοσύστηµα του Βοιωτικού Κηφισού, της καταβόθρας Αλιάρτου, της Υλίκης και της Παραλίµνης ,δεδοµένου ότι αποτελεί ένα αυτόνοµο ολοκληρωµένο σύνολο που χρήζει της προστασίας του νόµου ,ενώ γύρω από αυτό έχει αναπτυχθεί όλη η οικονοµική και κοινωνική ζωή των κατοικηµένων περιοχών. 

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο αφού άκουσε τον Κο ∆ήµαρχο λαµβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και ύστερα από διαλογική συζήτηση ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Την ίδρυση ξεχωριστού Φ∆ΠΠ,ως ΝΠ∆∆, µε χώρο ευθύνης την περιοχή της Κεντρικής Βοιωτίας και συγκεκριµένα της περιοχής που περιλαµβάνει το οικοσύστηµα του Βοιωτικού Κηφισού, της καταβόθρας Αλιάρτου, της Υλίκης και της Παραλίµνης ,δεδοµένου ότι αποτελεί ένα αυτόνοµο ολοκληρωµένο σύνολο που χρήζει της προστασίας του νόµου ,ενώ γύρω από αυτό έχει αναπτυχθεί όλη η οικονοµική και κοινωνική ζωή των κατοικηµένων περιοχών





Περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια