Ticker

6/recent/ticker-posts

Κωπαΐδα: Μετά τον Δήμο Λεβαδέων ακολουθεί ο Δήμος Ορχομενού με ενστάσεις για την αγροτική οδοποιία

Γιώργος Πέππας  Website: www.radio-thiva.gr
Προβληματισμό δημιούργησαν οι ενστάσεις των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος και τις αρμοδιότητες σε αυτό σε συμβούλους του Δ.Σ Ορχομενού, το οποίο έχει υπερψηφίσει τόσο την παλαιότερη όσο και την νεότερη προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για έργα αγροτικής οδοποιίας.


Στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ Ορχομενού, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης ζήτησε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες διευκρινίσεις σε κάθε ζήτημα που υπάρχουν απορίες και εμπλοκές στα έργα.

Ο κ. Κώστας Ξηρογιάννης μιλώντας τόνισε πως όπως και άλλοι Δήμοι, έτσι και ο Δήμος Ορχομενού πήρε μια απόφαση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για να υλοποιηθούν ορισμένα έργα στην Κωπαίδα, με τον Δήμο Λεβαδέων όμως να μένει από έξω, καθώς πριν ένα χρόνο περίπου η Περιφέρεια είχε αποφασίσει να χρηματοδοτήσει το εν λόγω έργο, όμως η απόφαση αυτή μπλοκαρίστηκε από κάποιο μέλος του Δ.Σ του Δήμου Λεβαδέων. Αυτή η ιστορία πρέπει να ξεκαθαρίσει υπογράμμισε ο κ Ξηρογιάννης, δηλαδή ποιες είναι οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας και ποιες των Δήμων. Σε ποιες περιπτώσεις οι αγρότες επιβαρύνονται οικονομικά απέναντι στην Περιφέρεια, και σε ποιες απέναντι στους Δήμους. 

Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος Ορχομενού τόνισε πως οι αγροτικοί δρόμοι της Κωπαϊδας υπάγονται αυστηρά στους δήμους, ενώ επισήμανε πως μονάχα οι προγραμματικές συμβάσεις θα οδηγήσουν στην περάτωση του ζητήματος της χρηματοδότησης έργων από την περιφέρεια, η οποία έχει και την αρμοδιότητα στον εν λόγω κάμπο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια