Ticker

6/recent/ticker-posts

2ος Αγώνας Θυσίας ''Στα Χνάρια των Ηρώων'' Θεσπιές- Θερμοπύλες.Εκκίνηση -Διέλευση από Αλίαρτο -Απονομές-Αποτελέσματα (Φωτογραφίες -Βίντεο)

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΘΥΣΙΑΣ ""ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ"" ΘΕΣΠΙΕΣ- ΘΕΡΜΟΠΎΛΕΣ
( αφιερωμένος στα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής)
Από τις ομιλίες του Δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη στις Θεσπιές και Θερμοπύλες.
28-7-2018. Εκκίνηση απο τις Θεσπιές του 2ου Αγώνα Θυσίας, στη μνήμη των 700 Θεσπιέων που έπεσαν στη μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.χ.,μήκους 102 χιλιομέτρων με τερματισμό τις Θερμοπύλες και συμμετοχή δεκάδων αθλητών απο όλη τη χώρα.
""Η θυσία των 700 Θεσπιέων είναι ιστορικό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αυτοθυσίας για σπουδαία ιδανικά, όπως η ελευθερία της πατρίδας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε έναν τόπο που αναβλύζει η ιστορία. Αντικρίζουμε τον ίδιο ορίζοντα και πατάμε το ίδιο χώμα με τους 700 ήρωες. Η ιστορία μας είναι ζωντανή και έχουμε χρέος να τη συνεχίσουμε"".
""Την αποψινή νύχτα που εξαντλημένοι σωματικά, αλλά με απίστευτη ψυχική δύναμη θα τρέχετε προς τον προορισμό σας , ας την αφιερώσουμε στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά της Αττικής, σε αυτούς που αγνοούνται και σε όλους εκείνους που πονούν. Η σκέψη μας ας είναι δίπλα τους"".





ΜΕ ΣΥΓΚΊΝΗΣΗ ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ""ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ"" ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

29-7-2018.Με εμφανή την σωματική κόπωση, αλλά με πολύ ψυχική δύναμη, έγινε ο τερματισμός των δεκάδων υπερδρομέων του ""ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ"" στις Θερμοπύλες, μήκους 102 χιλιομέτρων.
Η εκκίνηση δόθηκε χτες , στις 8.00 μμ, απο τις Θεσπιές.
Σήμερα στις 13.00 μμ , στη σκιά των μνημείων του ΛΕΩΝΙΔΑ και των 700 ΘΕΣΠΙΕΩΝ στις Θερμοπύλες ,έγιναν οι απονομές μεταλλίων, κυπέλλων και αναμνηστικών επαίνων. Όλοι οι αθλητές στέφθηκαν με δάφνινο στεφάνι.
Παρόντες ο Δήμαρχος Λαμιέων Ν.Σταυρογιάννης και συνεργάτες του και φυσικά αποστολή του Δήμου μας.







ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ



















































ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια