Ticker

6/recent/ticker-posts

Προσωρινή σύνταξη 360 ευρώ το μήνα σε αγρότες που δε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω χρεών

Ανοίγει το δρόμο για την καταβολή επιδόματος «ανασφάλιστου υπερήλικα», συνολικού ύψους 360 ευρώ το μήνα αντί για ολόκληρο το ποσό της σύνταξης σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αλλά και αγρότες που αδυνατούν να συνταξιοδοτηθούν, επειδή έχουν οφειλές σχετική εγκύκλιος που υπέγραψαν την Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσο Πετρόπουλο.

Η εγκύκλιος την οποία φέρνει στη δημοσιότητα ο ΑγροΤύπος εντάσσει στις προϋποθέσεις λήψης επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα την ύπαρξη χρεών, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος, έστω για τη λήψη 360 ευρώ τον μήνα.

Η εγκύκλιος αφορά κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ με χρέη άνω των 20.000 ευρώ, καθώς και αυτοαπασχολούμενους του πρώην ΕΤΑΑ που οφείλουν πάνω από 15.000 ευρώ και οι οποίοι δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος μέχρι να αποπληρώσουν το χρέος τους.

Τέλος, το μέτρο αφορά και αγρότες ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ με χρέη άνω των 4.000 ευρώ.

Όπως διευκρινίζεται, η εγκύκλιος αφορά και τους οφειλέτες των Ταμείων που δεν μπορούν να λάβουν αναπηρική σύνταξη επειδή δεν έχουν τα προβλεπόμενα χρόνια εξοφλημένων εισφορών, αλλά μπορούν να διεκδικήσουν το Επίδομα Βαριάς Αναπηρίας (313 ευρώ), με αναπηρία 67% και πάνω.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια