Ticker

6/recent/ticker-posts

Καρέ-καρέ η διάσωση γύπα στην Κρήτη

Μπροστά σ’ ένα πρωτόγνωρο θέαμα βρέθηκε χθες το πρωί ο πλοίαρχος του «Σαχτούρης», Γιάννης Παπαμιχελάκης.

Ο κ. Παπαμιχελάκης την ώρα που βρισκόταν με το πλοίο του στην θαλάσσια περιοχή Βόλακας, νότια του Ρεθύμνου, είδε έναν τραυματισμένο γύπα να επιπλέει στην θάλασσα.

Σύμφωνα με το www.cretapost.gr, αμέσως ενημέρωσε το λιμενικό σώμα της Αγίας Γαλήνης και περισυνέλλεξε τον γύπα μεταφέροντάς τον στην ξηρά όπου και περίμενε η εθελόντρια του ΕΚΠΑΖ.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των ειδικών και παίρνει την κατάλληλη αγωγή με την ελπίδα να αναρρώσει γρήγορα και να επανενταχθεί στην φύση.


Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΠΑΖ αναφέρονται οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν όσοι βλέπουν άπειρους γύπες να βρίσκονται στην θάλασσα:

Κάθε χρόνο αρκετοί άπειροι γύπες πνίγονται με αυτόν τον τρόπο. Όταν εντοπίζουμε λοιπόν ένα τέτοιο πουλί αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσαμε αν βλέπαμε κάποιον συνάνθρωπό μας να πνίγετε. Δηλαδή το βγάζουμε χωρίς καμία καθυστέρηση από το νερό. Στην συνέχεια με ηρεμία και για να μην εντείνουμε το στρες του, το ασφαλίζουμε σε κλειστό χώρο και απευθυνόμαστε στις αρμόδιες Αρχές (Λιμενικό ή Δ/νση Δασών για να το παραλάβει και να το παραδώσει στην οργάνωση προστασίας άγριας ζωής, ώστε να πάρει άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην κινδυνέψει η ζωή του από ξηρό πνιγμό λόγω της εισρόφησης νερού στους πνεύμονες.



Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: Cretapost



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια