Ticker

6/recent/ticker-posts

Τιμή 54 λεπτά ανά κιλό για το πιστοποιημένο βαμβάκι του Ορχομενού

Για μια ακόμα χρονιά τιμή υψηλότερη συγκριτικά με την τρέχουσα στην αγορά καταφέρνει να πιάσει για το βαμβάκι των παραγωγών του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού Βοιωτίας.

Σε σχέση με την φετινή χρονιά μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Βασίλης Τσαγαλάς, τονίζοντάς μας τα ακόλουθα: «η φετινή σεζόν μόνο καλά δεν πήγε από άποψη κυρίως των αποδόσεων για τους παραγωγούς μας, εξαιτίας των ζημιών που υπέστη η παραγωγή από τις πολλές βροχοπτώσεις. Έτσι η στρεμματική απόδοση δεν ξεπέρασε τα 300 κιλά, όταν άλλες χρονιές βγάζαμε και 350-360 κιλά. Όσον αφορά στην τιμή, που αναμένεται να ‘κλείσει’ και οριστικά εντός των επόμενων ημερών, πρέπει να πω, ότι θα κυμανθεί στα 54 λεπτά το κιλό, δηλαδή σαφώς πιο πάνω από τις τιμές βάμβακος στην χώρα μας».

Πέρσι, θυμίζουμε, η τιμή αυτή ήταν 57 λεπτά και πρόπερσι ήταν 60 λεπτά το κιλό.

Σημειωτέον ότι ο ΑΣ Ορχομενού παράγει πιστοποιημένο βαμβάκι στο πλαίσιο του προγράμματος CottonPlus, ενώ ειδικά για φέτος συνεργάστηκε με 52 βαμβακοπαραγωγούς.

Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1932 ως Γεωργικός Πιστωτικός και Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Πετρομαγούλας, από αγρότες του χωριού Πετρομαγούλα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια