Ticker

6/recent/ticker-posts

Εκτός για μια φορά ακόμη η Αλίαρτος από το σχέδιο δράσης της Πολιτιστικής Διαδρομής Στερεάς Ελλάδας?

Καμία ουσιαστική αναφορά για την Αλίαρτο και τον υπόλοιπο Δήμο στο σχέδιο δράσης της Πολιτιστικής Διαδρομής Στερεάς Ελλάδας.Οι Υπεύθυνοι εισηγητές-συντάκτες προφανώς είχαν το νου τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και κοίταξαν να προωθήσουν τα του οίκου τους.

Δεν άκουσαν και έκαναν πως δεν είδαν την Ογχηστό, την Ακρόπολη Αλιάρτου, τους Κήπους Αλιάρτου τον Φράγκικο Πύργο της Αλιάρτου,την βραχοσκεπή Σεϊντί,Κισσούσα,Εστεμένια,Αγ.Κυριακή
 κλπ.

Δεν άκουσαν για τον Ψηφιακό Εκθεσιακό Χώρο Χριστιανικής Βοιωτίας Αλιάρτου , το μουσείο Θεσπιών ,την κοιλάδα των Μουσών και την Μονή Ευαγγελίστριας.

Δεν έμαθαν για την σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση που αφορά το δίκτυο Natura 2000 και την πρόσφατη ένταξη περιοχών της Κωπαΐδας σε αυτό.(Καταβόθρες,Κηφισός,Υλίκη , Παραλίμνη)

Εκτίμηση είναι ότι αυτές οι ερωτήσεις θα  υποβληθούν την επόμενη περίοδο .

Όπως εκτίμηση είναι  με όλο το σεβασμό ότι μπορείτε τώρα να χρηματοδοτήσετε την ανακατασκευή -αναστήλωση για αρχή του Πύργου Αλιάρτου στην είσοδο τη πόλης.



Στις 28 Ιανουαρίου 2019 το Περιφεριακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε την υποβολή για έγκριση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Συνολικής Πρότασης του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου (Σχέδιο Δράσης) με αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ).


Με το χρηματοδοτικό εργαλείο της Ο.Χ.Ε. και με όχημα την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργειών για την οικοδόμηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα πολιτιστικού τουρισμού της χώρας, διαμορφώνεται βήμα βήμα μια νέα εποχή για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το παραπάνω πρόγραμμα αφενός αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επενδύσεις που έχουν ήδη γίνει με προηγούμενα Προγράμματα, αφετέρου συνδυάζει με τρόπο ολιστικό την προσέλκυση και ανάπτυξη του τουρισμού με την αξιοποίηση του αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού πλούτου και την ενθάρρυνση της συμμετοχής της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» εκφράζει τη χαρά του για την εξέλιξη του καινοτόμου αυτού Προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας της οποίας το σωματείο θα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε βήμα οικοδόμησης της Διαδρομής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια