Ticker

6/recent/ticker-posts

Τελικοί σχολικού πρωταθλήματος Βοιωτίας στην Αλίαρτο

Με την διεξαγωγή σήμερα (Πέμπτη, 14/03), στην Αλίαρτο, των τελικών ολοκληρώθηκε στην Βοιωτία η Α’ φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Λυκείων (ΓΕΛ - ΕΠΑΛ) ομαδικών αθλημάτων σχολικού έτους 2018-2019 σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Η πόλη της Αλιάρτου, ούσα το γεωγραφικό κέντρο της Βοιωτίας, έγινε σήμερα και το κέντρο του σχολικού αθλητισμού της καθώς φιλοξένησε έξι ομάδες λυκείων, τις «φιναλίστ» των τελικών σε ποδόσφαιρο (αγοριών) και σε μπάσκετ (αγοριών και κοριτσιών).










Ποδόσφαιρο
Αγόρια
1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς - 1ο ΕΠΑΛ Θήβας 2-1
Στο ποδόσφαιρο (αγόρια) πρωταθλήτρια της σεζόν 2018-2019 ανακηρύχθηκε η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς καθώς επικράτησε στον τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο του δημοτικού σταδίου της πόλης της αντίστοιχης ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Θήβας με 2-1.
Η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα του λυκείου της Θήβας άνοιξε το σκορ στο 17’ με τον Κολυμπίρη, αλλά η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του λυκείου της Λιβαδειάς ισοφάρισε πριν συμπληρωθεί το α’ μέρος (τα παιχνίδια είναι 70λεπτά, 2 35λεπτα ημίχρονα) και συγκεκριμένα στο 30’, με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Πούλο.
Επτά λεπτά μετά από την έναρξη του β’ μέρους (42’), σε αντεπίθεση, ο Σολωμός έκανε το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ που έδωσε την νίκη και τον τίτλο στην ομάδα του λυκείου της Λιβαδειάς.
Αυτή ήταν η τρίτη, σερί, κατάκτηση του τίτλου από το λύκειο της Λιβαδειάς που πέρσι κατάφερε και έφτασε στην τελική φάση (“Final 4”) που διεξήχθη στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο της Π.Α.Ε. “Α.Ο. Ξάνθη”, στα “Πηγάδια” και κατέφερε να κατακτήσει την 3η θέση σε όλη την Ελλάδα.
Πρέπει να τονίσουμε οτι η πρωταθλήτρια ομάδα αγωνίστηκε και χθες (Τετάρτη, 13/3) για το πρωτάθλημα αυτό και αύριο (Παρασκευή, 15/3), ως πρωταθλήτρια Βοιωτίας, πλέον, θα αγωνιστεί και πάλι, για την Β’ φάση (εκτός έδρας, με την πρωταθλήτρια της Ευρυτανίας).


Μπάσκετ
Στο σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, σήμερα, στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Αλιάρτου, διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες τόσο στα αγόρια, όσο και στα κορίτσια.

Κορίτσια
ΓΕΛ Σχηματαρίου - 3ο ΓΕΛ Θήβας 57 - 26
Πρώτα διεξήχθη ο τελικός αγώνας των κοριτσιών στον οποίο τέθηκαν αντιμέτωπες η ομάδα του ΓΕΛ Σχηματαρίου και η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Θήβας.
Η ομάδα του ΓΕΛ Σχηματαρίου ήταν πάρα πολύ καλύτερη και επικράτησε εύκολα, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, 57-26, της ομάδας του 3ου ΓΕΛ Θήβας.
Η ομάδα του λυκείου του Σχηματαρίου κατακτά για δεύτερη, σερί, χρονιά τον τίτλο,

Αγόρια
1ο ΓΕΛ Θήβας – 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς 45 - 52
Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του τελικού των κοριτσιών άρχισε ο τελικός των αγοριών στον οποίο τέθηκαν αντιμέτωπες η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς με την ομάδα του 1ου ΓΕΛ της Θήβας.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, αμφίρροπο και κρίθηκε στις… λεπτομέρειες, στο τέλος, με την ομάδα του λυκείου της Λιβαδειάς να είναι πιο ψύχραιμη στο τελευταίο οχτάλεπτο (παίζονται τέσσερα 8λεπτα) και να επικρατεί με 52-45 και έτσι να κατακτά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Βοιωτίας.

- Αξίζει να τονίσουμε την λεπτομέρεια, ότι ο τελικός αγώνας των ομάδων ποδοσφαίρου είχε ολοκληρωθεί λίγη ώρα νωρίτερα και έτσι οι μαθητές – ποδοσφαιριστές – πρωταθλητές του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς «ενώθηκαν» με τους συμ-μαθητές τους – καλαθοσφαιριστές – πρωταθλητές και όλοι μαζί πανηγύρισαν τις νίκες – κατακτήσεις πρωταθλήματος που πέτυχε το λύκειό τους!!!















Κέιμενο http://www.starsports.gr

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια