Ticker

6/recent/ticker-posts

Αμείλικτη πραγματικότητα:Από το πεδίο της οικονομικής διαχείρισης ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων στη λίστα των δέκα αποτελεσματικότερων δήμων της Ελλάδας

Τα κριτήρια της αξιολόγησης

Αναλυτικότερα στην οικονομική διαχείριση ελήφθησαν υπόψη στοιχεία που αφορούν τα δημοτικά έσοδα (στοιχεία που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη για ηλεκτροφωτισμό και καθαριότητα), το κόστος λειτουργίας του δήμου ανά κάτοικο και τον βαθμό εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Συνολικά στο πεδίο της οικονομικής διαχείρισης αποδόθηκε βαρύτητα 70 μονάδων, στο πεδίο της διαφάνειας και της λογοδοσίας 10 μονάδων και σε εκείνο των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών 20 μονάδων.


Μεγάλη συμμετοχή σε αυτή την επιτυχία είχε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών (Γιώργος Αραπίτσας)-οι Οικονομικές Υπηρεσίες και οι Υπάλληλοι του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν στη σχετική έρευνα προήλθαν από το Οικονομικό Παρατηρητήριο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ εκείνα που αφορούν την εκτέλεση των προϋπολογισμών των δήμων σε πραγματικό χρόνο ελήφθησαν από τις ιστοσελίδες των δήμων. 



Τον Πιλοτικό Δείκτη Αποτελεσματικότητας των δήμων, που συνέταξε για πρώτη φορά εφέτος, με βάση τις επιδόσεις σε συγκεκριμένα βασικά πεδία, ανακοίνωσε Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) «Μάρκος Δραγούμης», στο οποίο την πρωτιά καταλαμβάνουν οι δήμοι Μετσόβου Ιωαννίνων, Αριστοτέλη Χαλκιδικής και Καλαβρύτων Αχαΐας.


Συγκεκριμένα, ο δήμος Μετσόβου κατέλαβε την πρώτη θέση στη σχετική λίστα αποτελεσματικότητας, επιτυγχάνοντας βαθμολογία 62,50 με άριστα το 100, ενώ ακολούθησαν οι δήμοι Αριστοτέλη με βαθμολογία 58,69/100 και Καλαβρύτων με 58,01/100.


Τη λίστα των δέκα αποτελεσματικότερων δήμων στην Ελλάδα συμπληρώνουν εκείνοι της Καλαμάτας, των Ιωαννίνων, των Φιλιατών, της Αλιάρτου - Θεσπιέων, του Ζαγορίου, της Άνδρου και της Ήλιδας. Με άλλα λόγια, στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται τρεις δήμοι που ανήκουν στον νομό Ιωαννίνων, συμπεριλαμβανομένου και του κεντρικού.

Πηγές:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια