Ticker

6/recent/ticker-posts

Η συνάντηση Ντασιώτη με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κας Χαραμή με άλλη ματιά

Πολύωρη τεχνική σύσκεψη σήμερα στο γραφείο μου γνωστοποιεί ο Κος Ντασιώτης με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Χαραμή Αλεξάνδρας ,με τη συμμετοχή στελεχών της υπηρεσίας της,καθώς και του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.
Τα θέματα πολύ σημαντικά και αφορούσαν: 
1.Την ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ σε σημεία του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της Αλιάρτου , που έχουμε ευρήματα και παραμένουν ανοιχτά,προκαλώντας δυσλειτουργία στην πόλη.
2. Αποκατάσταση του Ναού του ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ στις Θεσπιές.
3. Ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Ναού ΜΕΤΑΜΌΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ στο Μαυρομμάτι.
Σε όλα δρομολογήθηκαν γρήγορες ενέργειες.

Όπως είναι γνωστό, όσο αφορά την Αλίαρτο, στα πλαίσια του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας  που γίνεται αυτή τη περίοδο στη πόλη μας αρκετά κομμάτια του έργου δεν μπορούν να περατωθούν (επιτάχυνση έργου) γιατί η αρχαιολόγος που παρακολουθεί το έργο κατά τη διάρκεια της εκσκαφής αυτού και ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ  (που δεν τα κουκούλωσε ) διέκρινε τμήματα τοίχου που έως τώρα δεν είχαν αναφερθεί αρχαιολογικά.
Η κύρια περιοχή που παρουσιάζονται τα ευρήματα είναι της Αγ. Κυριακής  Αλιάρτου.
Οπότε βρισκόμαστε μπροστά στο θέμα να μελετηθούν  ''ταχέως''  τα ευρήματα και να ολοκληρωθεί το έργο (λογικό).
Σε κάθε περίπτωση τα ευρήματα λόγω θέσεως  θα επιχωματωθούν .

Καλό θα ήταν μια τομή εκτός κεντρικού δρόμου ,συνέχεια του αναφερομένου τοίχου και ανάλογα με το αρχαιολογικό ενδιαφέρον των ευρημάτων να αποκαλύψει μικρό μέρος αυτού και να είναι επισκέψιμος ο χώρος , τρόποι υπάρχουν.
Μη το κάνουμε σαν σε προηγούμενο έργο που ανακαλύφθηκαν τεράστια κομμάτια κίονα στην Ακρόπολη Αλιάρτου,λες  και κάθε μέρα ανακαλύπτονται τέτοια ευρήματα μεγέθους και τέχνης ,και δεν ακούστηκε καμία συσχέτιση με τον αρχαιολογικό χώρο γενικά ...η  του Ναού της Αθηνάς ...

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην πόλη μας δεν έχει αναδειχθεί ως επισκέψιμο ούτε 1 τ.μ. αρχαιολογικού προ-βυζαντινού χώρου.Αν μάλιστα δεν υπήρχαν  ξένα ινστιτούτα  η πανεπιστήμια να κάνουν έρευνες δεν θα ξέραμε τι μας γινόταν.
Αν όμως υπήρχε μια ομάδα ή σύλλογος  και ανακινούσε αυτά τα θέματα τότε να είστε σίγουροι ότι τελείως διαφορετική θα ήταν η στάση των αρμοδίων.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια