Ticker

6/recent/ticker-posts

Η Ιστορία της John Deere από το 1837-2020 🚜


Από την ίδρυσή της το 1837, η ιστορία της John Deere είναι εξαιρετικά πλούσια και ο ιδρυτής της, ο αμερικανός σιδηρουργός θεωρείται πρωτοπόρος στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων. Εκείνη τη χρονιά, ο John Deere, που ήταν ένας σιδεράς, εξελίχθηκε περισσότερο σε εφευρέτη κατάφερε να αλλάξει τη γεωργία.

▪️Ο ίδιος ο Deere γεννήθηκε στο Rutland, στις 7 Φεβρουαρίου του 1804.
Ο John Deere μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πενιχρά εισοδήματα και η εκπαίδευσή του ήταν υποτυπώδης. Στην ηλικία των 17 έμαθε την τέχνη του σιδήρου. Έγινε σιδεράς και άνοιξε σιδηρουργείο.

▪️Ωστόσο, το 1836 αρχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, κυρίως οικονομικά και είναι αντιμέτωπος με το φάσμα της χρεοκοπίας. Έχοντας να φροντίσει την οικογένειά του (είχε ήδη παντρευτεί και αποκτήσει παιδιά) πουλάει το μαγαζί του στον πεθερό του και φεύγει στο Ιλινόις, για να κάνει μια νέα αρχή.

Καθώς ήταν ευρηματικός και πολύ εργατικός, οι ικανότητές του ως σιδεράς έγιναν αμέσως ανάρπαστες.

▪️Οι νέοι πρωτοπόροι αγρότες αγωνίζονταν να οργώσουν το βαρύ, κολλώδες χώμα των λιβαδιών με άροτρα από χυτοσίδηρο, τα οποία ήταν σχεδιασμένα για το ελαφρύ, αμμώδες χώμα της Νέας Αγγλίας. Ο John Deere πείστηκε ότι ένα άροτρο με υψηλή στίλβωση και κατάλληλο σχήμα θα καθαριζόταν αυτόματα καθώς θα άνοιγε αυλακώσεις. Το 1837 κατασκεύασε ένα τέτοιο άροτρο από τη λεπίδα ενός σπασμένου πριονιού.

▪️Έως το 1841 ο Deere παρήγαγε 100 τέτοια άροτρα κάθε χρόνο. Το 1843 συνεταιρίστηκε με τον Leonard Andrus για να παράγει περισσότερα άροτρα, προκειμένου να μπορέσει να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση.

▪️Το 1848, ο Deere τερμάτισε τη συνεργασία του με τον Andrus και μετέφερε την επιχείρηση στο Moline της πολιτείας Ιλλινόις, όπου υπήρχαν τα πλεονεκτήματα της υδραυλικής ενέργειας, του γαιάνθρακα και της φθηνότερης μεταφοράς σε σύγκριση με την έδρα στο Grand Detour. Το 1850, παράχθηκαν περίπου 1600 άροτρα και η εταιρεία σύντομα παρήγαγε άλλα εργαλεία για να συνοδεύουν το άροτρο που παρήγαγε από χάλυβα.

▪️Το 1858, ο Deere μεταβίβασε τη διεύθυνση της εταιρείας στο γιο του Charles, ο οποίος εργάστηκε ως αντιπρόεδρος


Φούρνος Μόσιος 








AgroPublic / Αγροτικά Νέα Πελοποννήσου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια