Ticker

6/recent/ticker-posts

Καρδούλας :Πρόβλεψή του για άρση του lockdown στην Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου (Βίντεο)

 


🟣 Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης ASTRA, συζητήσαμε με τους δημοσιογράφους Μάκη Θεοδώρου και Ελευθερία Τζανακούλη για το αλάνθαστο μέχρι σήμερα μαθηματικό μου μοντέλο, για την πρόβλεψή μου ότι αναμένεται η άρση του lockdown στην Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου και για τις αντοχές του ΕΣΥ:

🔸 Ημερήσια κρούσματα κάτω από 1.000 αναμένονται μετά τις 4 Δεκεμβρίου, ενώ ημερομηνία ορόσημο αποτελεί η 11η Δεκεμβρίου, όπου τα ημερήσια κρούσματα προβλέπεται να είναι κάτω από 500 και θα μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα τις επόμενες ημέρες.
🔸 Τις δύο ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας επιβεβαιώνεται η πρόγνωση του μοντέλου για μία αναμενόμενη μικρή σταδιακή υποχώρηση των ημερήσιων κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα στο βάθος του τούνελ.
🟣 Το ΕΣΥ προς το παρόν αντέχει και δεν έχει φθάσει στα όριά του:
🔸 Πανελλαδικά υπάρχουν ακόμα 125 κενές ΜΕΘ-covid, 138 κενές ΜΕΘ-non-covid και 2.102 απλές κλίνες για θεραπεία κρουσμάτων covid.
🔸 Στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας υπάρχουν ακόμη 4 κενές ΜΕΘ-covid και 128 απλές κλίνες για θεραπεία κρουσμάτων covid.
🔸 Αν παραστεί ανάγκη, ολόκληρη η χώρα θα λειτουργήσει σαν να είναι μία υγειονομική περιφέρεια και για παράδειγμα οι ανάγκες της Θεσσαλίας θα μπορούν να εξυπηρετούνται σε άλλες περιοχές, όπως στην Αττική όπου υπάρχουν ακόμη 84 κενές ΜΕΘ-covid και στη Θεσσαλονίκη όπου οι κενές ΜΕΘ-covid είναι 10.
🔸 Η διαφαινόμενη σταδιακή υποχώρηση των ημερήσιων κρουσμάτων την τρέχουσα εβδομάδα, προμηνύει ότι πιθανόν να μη δοκιμασθούν οι αντοχές του ΕΣΥ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια