Ticker

6/recent/ticker-posts

Τατόϊ: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου και η μεταφορά των αμαξών (Βίντεο)


Οι 12 άμαξες της τ. βασιλικής οικογένειας, μετά από τη μακρόχρονη παραμονή 52 ετών, εντός του κτηρίου του Στάβλου και σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες, τοποθετήθηκαν σε νέο αποθηκευτικό χώρο σύγχρονων προδιαγραφών, δίπλα στον χώρο που φυλάσσονται τα αυτοκίνητα. 
Οι άμαξες δέχθηκαν τις επείγουσες σωστικές επεμβάσεις από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων & Νεωτέρων Μνημείων- ΥΠΠΟΑ για την προσωρινή συγκράτηση και προστασία των αποκολλημένων χρωματικών στρωμάτων και την απομάκρυνση ρύπων και χαλαρών επικαθίσεων. 
Από τις 12 άμαξες, ξεχωρίζουν δύο: Η κλειστή άμαξα που χρησιμοποιήθηκε στον γάμο της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, τύπου coach -είχε αγοραστεί από τον βασιλιά Γεώργιο Α’ το 1871- και η ειδικά τροποποιημένη, ανοιχτή άμαξα, τύπου landau, που χρησιμοποιήθηκε στους γάμους του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. Επίσης, περιλαμβάνονται μια χρυσή άμαξα τύπου Coupe, 3 άμαξες τύπου Berlin, 2 ανοιχτές τύπου Phaethon, μία κυνηγετική και 3 μόνιππα.
Το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά η εκκένωση του Βουστασίου, όπου βρίσκεται αποθηκευμένος μηχανολογικός και γεωργικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί εκθεσιακά.



Φωτογραφίες:

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου και η μεταφορά των αμαξών στο Τατόϊ Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου και η μεταφορά των αμαξών στο Τατόϊ Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου και η μεταφορά των αμαξών στο Τατόϊ Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου και η μεταφορά των αμαξών στο Τατόϊ Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου και η μεταφορά των αμαξών στο Τατόϊ Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου και η μεταφορά των αμαξών στο Τατόϊ Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου και η μεταφορά των αμαξών στο Τατόϊ Η μεταφορά των αμαξών Οι άμαξες στον στάβλο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια