Ticker

6/recent/ticker-posts

Αραπίτσας Γιώργος: Ζητά μείωση των Δημοτικών Τελών-ειδικών φόρων και απαλλαγή του Τέλους Λαϊκών αγορών






ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στις δύσκολες μέρες που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του Δήμου μας η παράταξή μας κατέθεσε αντικειμενική κοστολογημένη και άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση για μείωση τελών, η οποία δυστυχώς δεν έγινε δεκτή από την Δημοτική Αρχή και την οικονομική υπηρεσία.
Η παράταξή μας πρότεινε μείωση τελών 28% ,χωρίς να υπολογίζουμε την περαιτέρω μείωση των τελών που προκύπτει από τα αυξημένα έσοδα, των επιπλέον τετραγωνικών που δηλώθηκαν από τους Δημότες το 2020. Αντίθετα η Δημοτική Αρχή αύξησε από 1-1-2020 τα δημοτικά τέλη, όπως και τα τέλη ύδρευσης και Δημοτικού φόρου, αποφάσεις 163/2019,162/2019, του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες των νοικοκυριών και των επαγγελματιών δικαιώνουν την παράταξή μας και την πρόταση που έγκαιρα καταθέσαμε.
Ζητάμε για ακόμη μια φορά την Μείωση των Δημοτικών Τελών και την άμεση εφαρμογή τους, αφού εγκριθούν από τα αρμόδια συλλογικά όργανα. 
Επίσης προτείνουμε την πλήρη απαλλαγή του ειδικού φόρου 0,5% των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέχρι του ποσού των 20.000 Ευρώ στα ακαθάριστα έσοδα, για το έτος 2020 που δεν έχει ακόμη βεβαιωθεί, καθώς επίσης και για το τρέχον έτος 2021. 
Την απαλλαγή του Τέλους Λαϊκών αγορών για το 2021, που αφορά εμπόρους και παραγωγούς των οποίων τα προϊόντα σαπίζουν στα χωράφια, λόγω αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

                                                           

Για την παράταξη ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ 

Αραπίτσας Γεώργιος 

Νιάρος Γεώργιος 

Παπαθανασίου Αθανάσιος 

Καρανάσος Αλέξανδρος 

Μπουζίκας Κων/νος 

Μαλέσης Φώτης 

Πετρούλιας Χαρίτων 

Μπουντούλης Γεώργιος 

Σταμούλης Αναστάσιος 

Πικάση Ασημίνα Γεωργίου Άννα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια