Ticker

6/recent/ticker-posts

2ο Δημοτικό Αλιάρτου:Ημέρα της Γης 2021




Η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική κρίση είναι το τρίτο σοβαρότερο πρόβλημα στον κόσμο, μετά την οικονομία και τη φτώχεια.

Η γη πεθαίνει, ή μάλλον την πεθαίνουμε εμείς! Μπορεί όλα σε αυτή τη ζωή να έχουν μια αρχή και ένα τέλος όμως το πόσο ποιοτική θα είναι η πορεία αυτή εξαρτάται από τον καθένα μας...

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης, μια στιγμή για να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή μας είναι αλληλένδετη με τη φύση, και εκείνη μαζί μας.

Μια πανευρωπαϊκή εκστρατείας με τίτλο «Όχι στην Κλιματική αλλαγή, Ναι στο Κλίμα Αλλαγής» παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε 23 χώρες της Ε.Ε. σχετικά με τη στάση των νέων 15-35 ετών απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, για τους νέους στην Ελλάδα, η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική κρίση είναι το τρίτο σοβαρότερο πρόβλημα στον κόσμο, μετά την οικονομία και τη φτώχεια. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η κλιματική αλλαγή και θέματα όπως ξηρασίες, πλημμύρες και πυρκαγιές, καθώς και η περιβαλλοντική υποβάθμιση, αποτελούν το σοβαρότερο πρόβλημα στον κόσμο για τους νέους και τις νέες.


Περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια