Ticker

6/recent/ticker-posts

Πλιακοστάμος Κων/νος: Ζητάμε με ψήφισμα των τεσσάρων δήμων να μην μετακινηθούν οι αναισθησιολόγοι




ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ ΚΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

Πέντε εμβολιαστικές γραμμές φιλοδοξούν ν' αναπτυχθούν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Τέσσερις της pfizer και μια της johnson. Εμφανιζόμενη επιτυχία της κυβέρνησης που θα μας απαλλάξει από την πανδημία. Εχθές παρεμπιπτόντως δεν είχαμε ενεργή εφημερία ακτινολόγου προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πτώση δεκαπεντάχρονου από 5 μέτρα στο 8ο Δημοτικό σχολείο Λιβαδειάς και πρόκληση δυνητικά σοβαρής κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης. Ο νεαρός θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρότερες κακώσεις που η αντιμετώπιση τους θα απαιτούσε χειρουργείο και η έλλειψη αναισθησιολόγου θα ήταν τραγική για τη ζωή του.
Το πόσο πολύ αναγκαίο είναι, όπως και τα εμβόλια άλλωστε, να έχουμε ακτινολόγο στο νοσοκομείο Λιβαδειάς όλες τις ημέρες του μήνα το καταλαβαίνει ο κάθε νοήμων. Η εμπειρία των συναδέλφων που εφημέρευαν επέτρεψε η σωστή βάσει πρωτοκόλλων αντιμετώπιση και σταθεροποίηση του τραυματισμένου παιδιού και τελικώς τη διακομιδή του σε Νοσοκομείο Παίδων. Η κατάσταση της υγείας του ευτυχώς βαίνει καλώς. Τα ατυχήματα συνεχίζουν να υφίστανται είτε υπάρχει ή πανδημία είτε όχι.
Όσο κι αν θέλουμε να παρουσιάσουμε ως μέγιστη επιτυχία τις γραμμές εμβολιασμού, αυτές σε λίγο θα πάψουν να είναι αναγκαίες γιατί η πανδημία θα εκλείψει. Τα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου παραμένουν όμως και απειλούν. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι η διοίκηση αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται επιτυχώς τα προβλήματα αυτά επειδή θα αναπτύξει 5 εμβολιαστικές γραμμές. Δεν μπορεί να πείσει κανέναν.
Πλήρη εφημέρευση ακτινολόγου κι αναισθησιολόγου δεν έχουμε ούτε προβλέπεται με τις κρατούσες συνθήκες στο νοσοκομείο Λιβαδειάς όσες προσπάθειες και αν γίνουν. Τα αφηγήματα των διαφόρων πολιτικών παρατάξεων όπως αυτά ακούστηκαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ελάχιστα έχουν να προσφέρουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα και δείχνουν ξεκάθαρα ότι το βλέπουν μέσα από τις πολιτικές τους παρωπίδες. Δεν μας βοηθούν.
Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς χωρίς την καθημερινή εφημέρευση αναισθησιολόγου και ακτινολόγου είναι αδύνατο να αισθάνεται κάποιος ασφαλής κι αυτό δεν φαίνεται η κοινή διοίκηση να το συμμερίζεται ως αγωνία μας. Οι προσπάθειες της στην αντιμετώπιση της πανδημίας καταγράφονται ως επιτυχείς, τα χρόνια προβλήματα όμως είναι όπως πάντα εδώ και δυσκολεύουν τους εφημερεύοντες ιατρούς στη διαχείριση των περιστατικών τους.
Υπάρχει μία κατάφωρα άδικη απόφαση για τους αναισθησιολόγους στο νοσοκομείο Λιβαδειάς που αφορά τη μετακίνηση τους στο Νοσοκομείο Θηβών και η διοίκηση δεν την έχει πάρει ακόμη πίσω αν και οι αναισθησιολόγοι μας έμειναν πάλι τρεις ενώ εξακοντίστηκαν οι υποχρεώσεις τους. Η μετακίνηση των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Θηβών όπως οραματίζεται για λόγους ισορροπίας και μόνο και όχι ουσιαστικής συνδρομής και κάλυψης τού εκεί νοσοκομείου, αποδυναμώνει το αναισθησιολογικό μας τμήμα. Η λανθασμένη αντίληψη που έχει η διοίκηση ότι μπορεί κάποτε να στελεχωθεί το Νοσοκομείο Θηβών ας την κρατήσει για τον εαυτό της και για τον εφησυχασμό των πολιτών της περιοχής Θηβών που τους κοροϊδεύουν 20 ολόκληρα χρόνια χωρίς ποτέ να τους λένε την αλήθεια για το τι μπορούν να έχουν ως νοσοκομείο Θηβών. Τους εξαναγκάζουν σε αναποτελεσματικές κινητοποιήσεις χωρίς εφικτούς στόχους εκμεταλλευόμενοι την αγωνία για την υγεία τους . Ζούμε κι αντιλαμβανόμαστε άλλη πραγματικότητα από αυτή που θέλουν και παρουσιάζουν κάποιοι για τελείως ιδιοτελείς λόγους.
Δεν είμαστε πολιτικοί, είμαστε γιατροί και η παρουσίαση της αλήθειας αποτελεί πράξη ευθύνης για μας και όχι υπόσχεση για την κατάκτηση της βασιλείας των ουρανών. Ζητάμε με ψήφισμα τεσσάρων δήμων, Λιβαδειάς, Αλιάρτου, Ορχομενού και Διστόμου -Αραχώβης αλλά και 63 ιατρών του νοσοκομείου Λιβαδειάς να μην μετακινηθούν οι αναισθησιολόγοι χωρίς λόγο και με τον τρόπο που αποφασίστηκε στο Νοσοκομείο Θηβών. Οι εμβολιαστικές γραμμές που σχεδιάζεται να λειτουργήσουν χρειάζονται την απόλυτη συνδρομή των γιατρών του νοσοκομείου Λιβαδειάς και από τη στιγμή που η σημερινή διοίκηση κάνει τα πάντα για να τους αγνοήσει ανατρέποντας ουσιαστικά το εύρυθμο της λειτουργίας ενός νοσοκομείου που προσπαθεί ακόμη και για τα αυτονόητα, δεν είναι σίγουρο ότι θα την έχει στο βαθμό που θα μπορούσε.
Η διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς αδιαφορεί και περιφρονεί τη γνώμη των γιατρών και συνολικά του προσωπικού αλλά προσπαθεί σε κάθε περίπτωση να ζητά την συνδρομή τους. Με σοβαρό αίσθημα ευθύνης θα ανταποκριθούμε και στα νέα καθήκοντά μας στηρίζοντας τον εμβολιασμό που αποτελεί τη μόνη ελπίδα για την έξοδο από τον εφιάλτη αλλά δεν δεχόμαστε ότι ένας άνθρωπος που τοποθετήθηκε από μία κυβέρνηση διανύοντας συγκεκριμένη κομματική διαδρομή μπορεί να έχει άποψη πιο βαθιά, πιο σωστή και πιο λειτουργική για την πορεία του ιδρύματος που λέγεται νοσοκομείο Λιβαδειάς. Καταγράφεται έντονη δυσαρέσκεια και αυταρχισμός στις αποφάσεις της διοίκησης και αυτό οφείλετε να το ξέρετε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια