Ticker

6/recent/ticker-posts

Η καρδιά των Αντετοκούνμπο κτυπά Ελλάδα

 


Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το timing της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας στη μητέρα Βερόνικα Ντεμ και στον μικρότερο αδελφό Εμέκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ούτε βεβαίως περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η τελετή έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού και με τον Μάκη Βορίδη να ορκίζει Έλληνες τους Αντετοκούνμπο.


Ήταν μόλις λίγα 24ωρα μετά την γενική κατακραυγή για την απαράδεκτη ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου να δημοσιοποιήσει λίστα με προσωπικά δεδομένα νηπίων. Ήταν σαν μια απάντηση. Πάμε όμως στο Μέγαρο Μαξίμου όπου εκεί βρέθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πανευτυχής που δύο άλλα μέλη της οικογένειας του πολιτογραφήθηκαν Έλληνες.
***
Για να δείτε πώς αυτοί οι άνθρωποι που δοξάζουν την χώρα μας στο εξωτερικό, νοιώθουν μέσα στην καρδιά τους την Ελλάδα, διαλαλούν συνεχώς ότι είναι Έλληνες, υπερήφανοι για την μόνη και μοναδική πατρίδα που έζησαν (και τους αγκάλιασαν) θα σας περιγράψω την συνομιλία που είχε η οικογένεια με τον Πρωθυπουργό, στο σαλονάκι του Μαξίμου αμέσως μετά την ορκωμοσία.


Με τον Γιάννη Αντετοκούνπμο να δείχνει ανυπόμονος να παίξει μπάσκετ με τα ελληνικά χρώματα, να βοηθήσει την εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, να φέρει την Ελλάδα, όπως έλεγε μερικά σκαλοπάτια πιο μπροστά και γιατί όχι στην κορυφή. Με τη μητέρα του Βερόνικα, μια εκπληκτική κυρία με δυνατή προσωπικότητα να περιγράφει συγκινημένη στον Πρωθυπουργό πόσο χαρούμενη είναι που απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια.



Με τον Πρωθυπουργό να την συγχαίρει πού κατάφερε να κρατήσει κάτω από δύσκολες συνθήκες την οικογένειά της δεμένη, με τον μικρό Εμέκα να δηλώνει ευτυχισμένος για την υπηκοότητα έτοιμος σε λίγο και αυτός να βρεθεί κάτω από τις μπασκέτες. Ο Γιάννης αναφέρθηκε και στο NBA και στο θρίαμβο των Μιλγουόκι Μπακς λέγοντας ότι το δυσκολότερο πράγμα στο ΝΒΑ είναι να επαναλάβει αυτόν τον θρίαμβο.
***
Να σημειώσω ότι το ΦΕΚ με ημερομηνία (9/9) ανακοίνωσε την πολιτογράφηση ως Ελλήνων πολιτών της Βερόνικα Αντετοκούνμπο και του βενιαμίν της οικογένειας, Άλεξ (Εμέκα). Ήδη ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχουν αποκτήσει τα δικά τους διαβατήρια, τα προηγούμενα χρόνια. Και οι τρεις τους γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, πήγαν σχολείο στην Ελλάδα και τιμούν τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό. Άλλωστε ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έγιναν οι πρώτοι Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν σε τελικό NBA και στο τέλος έγιναν πρωταθλητές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια