Ticker

6/recent/ticker-posts

Οι «πατρικές» προτροπές του Αρχιεπισκόπου για εμβολιασμό




Έχουν, πως να το κάνουμε, προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις, αλλά και πολιτικές αντιπαραθέσεις, οι εξαιρέσεις από τα υποχρεωτικά τεστ για όσους προσέρχονται στις εκκλησίες με την Ιερά Σύνοδο να επιμένει και να καλεί τους πιστούς όχι μόνον να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας , αλλά και να τους «προτρέπει πατρικά» – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – για τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ανακοίνωσε ότι ως ένδειξη τήρησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, δεν θα παραστεί στις επικείμενες ενθρονίσεις των νεοχειροτονηθέντων Μητροπολιτών.

Ας το δούμε αναλυτικά τι ακριβώς λέει η Ιερά Σύνοδος. Λέει λοιπόν, «με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ότι πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους».


Και όλα αυτά σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας. 
Και έτσι το θέμα της εξαίρεσης από τα τεστ έληξε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια