Ticker

6/recent/ticker-posts

Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων: Ενημέρωση Δημοτών-Συνεχίζεται ο αποχιονισμός

 


      

Ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο με σφοδρές χιονοπτώσεις, τεράστια ποσότητα χιονιού και παγετό έπληξε την Ανατολική Στερεά και φυσικά το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων. Τη σφοδρότητα του φαινομένου κανείς δεν την αμφισβητεί.

Από τη Δευτέρα 24/01/22 που ξεκίνησε η χιονόπτωση έως και την Τρίτη 25/01/22 που σταμάτησε, έπεσαν τεράστιες ποσότητες χιονιού που απέκλεισαν κάθε σπιθαμή του Νομού Βοιωτίας και φυσικά και του Δήμου μας.

Είναι αυτονόητο πως κατά τις ώρες της σφοδρής χιονόπτωσης, οι μοναδικές επιχειρήσεις που μπορούν να γίνουν με μηχανήματα, είναι η προσπάθεια διατήρησης ανοικτού του κεντρικού δικτύου,η συνδρομή υποστήριξης κοινωφελών δικτύων (ΔΕΔΔΗΕ, Ύδρευσης,κτλ) και ασθενών που πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Αυτά ακριβώς έγιναν και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία.

Από τη στιγμή της λήξης της χιονόπτωσης ξεκίνησε ο καθαρισμός όλου του δικτύου με προτεραιότητα πάντα το κεντρικό σε κάθε κοινότητα και στη συνέχεια οι γειτονιές. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται εντατικά.

Η ποσότητα του χιονιού είναι τεράστια και η μετακίνησή του στις άκρες των δρόμων, με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, είναι αδύνατη. Αυτό είναι οφθαλμοφανές ακόμη και στους πιο αυστηρούς επικριτές.

Είναι βέβαιο πως όλοι έχουν ανάγκη γρήγορου αποχιονισμού, αλλά οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και μάλιστα σε βαριά φαινόμενα, όπως αυτό, περιορίζονται ακόμη περισσότερο.

Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων επιχειρεί με δέκα (10) μηχανήματα, μεταξύ των οποίων και ΟΛΑ τα μισθωμένα ιδιωτικά που βρίσκονται στην επικράτειά μας. Σε πολλές περιπτώσεις μας συνδράμει και η περιφέρεια με τις δικές της δυνάμεις. Οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και εξαντλούνται εξ ολοκλήρου.

Οι χειριστές και το πολιτικό προσωπικό του Δήμου είναι σε εικοσιτετράωρη κινητοποίηση όπως και η εθελοντική ομάδα διάσωσης που συνδράμει.

Η οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, γίνεται, από τη Δημοτική Αρχή, με την ορθολογική χρήση όλων των δυνατοτήτων και μέσων του Δήμου, ενώ είναι αποδεκτές και συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης, από θεσμικούς παράγοντες ή και Δημότες, πράγμα που ποτέ μέχρι τώρα δεν έγινε.

Η δημοσιευμένη κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης για τη μη συνεδρίαση του ανύπαρκτου «Συμβουλίου Εκτάκτων αναγκών» του Δήμου, προφανώς εννοεί το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο), δεν επιδέχεται καμίας απάντησης δεδομένου πως το όργανο (Σ.Τ.Ο) συνεδρίασε στις 17/12/21, με θέμα « σχεδιασμός δράσεων αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πλημμύρας, χιονοπτώσεων και παγετού» με τη συμμετοχή του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Δασαρχείου, ενώ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, αν και προσκλήθηκε εγκαίρως.

Οι Δημότες χρειάζονται στήριξη και βοήθεια στις δύσκολες στιγμές και σε καμία περίπτωση πολιτική εκμετάλλευση.

Στο Δήμο Αλιάρτου –Θεσπιέων, η κατάσταση σήμερα (2η μέρα αποχιονισμού), παραμένει δύσκολη, οι κεντρικές προσβάσεις στις κοινότητες είναι ανοιχτές (οι αλυσίδες είναι αυτονόητο πως μπορεί να χρειαστούν) , πλην της κοινότητας της Ευαγγελίστριας που θα ολοκληρωθεί αύριο. Αρκετοί δρόμοι είναι κλειστοί σε γειτονιές, γιατί οι τεράστιοι όγκοι χιονιού είναι παγωμένοι και περίπου αδύνατη η διοχέτευσή τους λόγω της στενότητας του χώρου.

Για τους εργαζόμενους που απουσιάζουν από την εργασία τους, εκδίδεται, κατόπιν αίτησης, σχετική βεβαίωση από το Δήμο, η οποία παραλαμβάνεται με φυσική παρουσία ή και ηλεκτρονικά.

Οι προσπάθειες όλων, κυρίως όμως των εργαζομένων στα μηχανήματα, είναι εξαντλητικές και αξίζουν σεβασμό. Επίσης η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να περιλαμβάνει προτάσεις και λύσεις και όχι μόνο επιθυμίες ή αφορισμούς. Οι ευθύνες, προσωπικά από εμένα αναλαμβάνονται, εφόσον ταυτόχρονα με την απόδοσή τους υποδειχθεί και ο διαφορετικός και καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του θέματος. Εύχομαι σε όλους Υγεία και Υπομονή και να προσέχετε.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια