Ticker

6/recent/ticker-posts

Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς ''Το Γαϊτανάκι''


Με την παρέλαση των αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, σε κεντρικούς δρόμους της Πόλης μας, την Κυριακή και τα κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα, στον λόφο του Προφήτη Ηλία, στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2012 αντίστοιχα, ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του τριωδίου, με τον γενικό τίτλο «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ 2012 ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ» που για μία ακόμη χρονιά, την εικοστή κατά σειρά, προγραμμάτισε και υλοποίησε ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ημερολογιακά, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις :
ü  Με τον τίτλο «χοροί του τόπου μας» και τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων συλλόγων της περιοχής μας, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Χώρας μας, άρχισαν οι εκδηλώσεις, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012.
ü  ΄Αναμμα φωτιών, ένα έθιμο πάρα πολλών χρόνων, το οποίο αναβίωσε σε συνοικίες και οικισμούς του Δήμου μας, με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών, όλων των ηλικιών.
ü  Γαϊτανάκι, στις 18 Φεβρουαρίου 2012, στην κεντρική πλατεία, μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, αναβίωσαν το έθιμο του πλεξίματος του γαϊτανιού, γεμίζοντας την πλατεία με νιάτα και ποικιλία χρωμάτων.
ü  Χορός μασκέ, μία εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου, με τη συμμετοχή τους να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, απολαμβάνοντας πλούσιο φαγητό, άφθονο κρασί, πολύ χορό και ευχάριστες εκπλήξεις.
ü  Παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, όπου, μεταξύ των άλλων, έγινε και η σχετική σάτιρα, για τους πρωταγωνιστές των πρόσφατων εξελίξεων στη Χώρα μας.
ü  Κούλουμα, Καθαρή Δευτέρα, στον λόφο του Προφήτη Ηλία, με άφθονο κρασί, παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά, ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις.

Το σύνολο των εκδηλώσεων έγινε με μεγάλη συμμετοχή και τις παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμπολιτών και επισκεπτών της Πόλης μας, δίνοντας έστω και για λίγες ημέρες στιγμές ξεγνοιασιάς, στο γκρίζο που επικρατεί στις μέρες μας.
Στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, τα μέλη και αρκετοί φίλοι του Συλλόγου μας, καθώς και χορηγοί με την οικονομική τους βοήθεια.
Σ’ όλους αυτούς, αλλά και σε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, οφείλουμε και δημόσια να τους ευχαριστήσουμε κι’ ελπίζουμε πως θα τους έχουμε κοντά μας και στις επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια